Bir Sayfa Seçin

Blog Kurmak

“Blog kurmak istiyorum, ama nereden başlayacağımı bilmiyorum” diyorsanız. Bu yazı tam sizin için. Internette yaptığım araştırmalar sonucunda şöyle bir kanıya vardım. Her kim size “Ücretsiz” diyorsa, ordan kesin bir ücret söz konusudur, istisnalar kaideyi bozmaz. O istisna bu durumda ben oluyorum. Çünkü aşağıda özelliklerinden bahsettiğim site sayesinde Blog Kurmak konusunda bugüne kadar yaptığınız tüm araştırmalara bir son verebilirsiniz. Üstelik, ücretsiz videolar ile neye sahip olacağınızı göreceksiniz. Evet yanlış duymadınız. 1 tanede olsa ücretsiz video eşliğinde Blogunuzu nasıl kuracağınızı öğreniyorsunuz gerisi size kalmış. Ben bu işin altından kalkarım diyorsanız (-ki oldukça basit anlatılmış-) blog kurmak için kolları sıvıyabilirsiniz.

Blog Kurmak ücretli mi?

Hayır, Blog Kurmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Tabiki bu tamamen ne yapmak istediğinizle alakalı bir durum. Kuracağınız blogu sadece özel paylaşımlarınız için istiyorsanız bunun için hiç bir para harcamanıza gerek yok. Örneğin çektiğiniz resimleri paylaşmak, günlük tutmak, beğendiğiniz şarkıları paylaşmak vb. gibi uygulamalar için çok fazla bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece teknik olarak bazı şeyler öğrenmeniz gerekiyor. Bunu aşağıdaki video’yu izleyerek öğrenebilirsiniz.

Daha profesyonel birşeyler yapmak niyetindeyseniz, yani kurduğunuz blog üzerinden para kazanma hedefiniz varsa, o zaman biraz daha detaycı olmanız gerekir. Yine bu durumda aşağıdaki videodan başlayabilirsiniz.

Kısacası ister profesyonel amaçlı ister amatör amaçlı blog kurmak isteyin, her iki durumda da bu siteyi tavsiye ediyorum.

Blog Kurmanın İncelikleri Nelerdir?

İyi bir Blog kurmak için bu işi seviyor ve vakit ayırıyor olmanız gerekir. Ayırdığınız bu vakti sürekli güncel ve özgün yazılar hazırlayarak harcamanızda fayda var. Ancak bu yazıların kullanıcıları ile doğru bir şekilde buluşabilmesi için aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekir.

  • Blogun kullanıcı dostu olması
  • SEO uyumlu olması
  • Menülerin düzgün çalışması
  • Sayfa bulunamadı hatalarının olmaması
  • İçindeki yazıların kopyala / yapıştır olmaması
  • Blog ziyaretçilerinizle sürekli iletişimde olmanız
  • Sosyal Paylaşım alanlarını iyi kullanmanız
  • Yaptığınız değişikliklerden kullanıcılarınızı haberdar etmeniz

Bu saydıklarım olmazsa olmaz parametrelerdir. Şimdi bir yandan kurduğunuz blog’un güncel tutulması bir yandan da siteyi geliştirmek için araştırma yapmak sizi boğabilir. Bu nedenle tüm bunların hepsini bir arada bulabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz bir kaynak bulmanız gerekir. Bu sayede siz yazılarınızı geliştirirken, kullanıcılarınıza nasıl en iyi hizmeti verebileceğinizi bu kaynak size söyleyecektir.

Kendi Blogumu Kurmaya Hazırım..

Blog Kurmak başlıklı yazımı buraya kadar okuduysanız, siz gerçekten bu işe gönül vermişsiniz ya da ilgileniyorsunuz demektir. O zaman sizi daha fazla bekletmeden “ücretsiz blog kurma videosunun” linkini sizinle paylaşmak istiyorum.

Blog Kurmak için ücretsiz video

Blog Kurma videoları

Blog Kurmak hakkında yorumlarınız

Lütfen benide bilgilendirin. Link’e tıkladıktan ve video’yu izledikten sonra lütfen izlenimlerinizi benimle buradan paylaşın. İzlediğiniz video hakkında olumlu ya da olumsuz görüşlerinizi paylaşmak sizin gibi arayış içinde olan kişilere yön verebilmemiz açısından soın derece önem taşımaktadır. Blog Kurmak yazısına ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.

Benzer Konular: