Bir Sayfa Seçin

Blog Nasıl Kurulur?

Blogumdan bana gelen sorulara baktığımda Blog Nasıl Kurulur? Ya da Blog kurmak ücretsiz mi? Soruları ilk 10 içindedir diyebilirim. “Nasıl kurulur?” Sorusundan önce “ücretsiz mi?” Sorusunu yanıtlamak bana daha doğru gözüküyor. Çünkü bu sorunun cevabı sizin hedeflerinizi belirlemenizde yardımcı olacaktır. Ücretsiz bir şekilde alan adına ve hosting servisine sahip olabileceğiniz birçok servis mevcut. Google Blogger gibi. Burada yapacağınız bir blog için hiçbir ücret ödemenize gerek yok. Benim düşünceme göre bu tür uygulamalar, kişisel bloglar için daha elverişli. Aile resimlerini paylaşmak, günlük tutmak vb. konular için daha uygun gibi gözüküyor. Profesyonel bir şekilde blog hazırlamak ise bir miktar (Yıllık 50TL civarı) yatırım gerektirmektedir. Bu yazının temel hedefi ürün sattırmak olduğu için bir miktar yatırımı gözden çıkarmalısınız.

Domain adı ve Hosting nereden alınır?

Domain adınızı godaddy.com adresinden, hosting hizmetinizi ise dilediğiniz bir hosting firmasından alabilirsiniz. Ben bugüne kadar hep hostgator ile çalıştım ve hiçbir sorun yaşamadım. Ücret olarak biraz daha pahalı, ancak aldığınız servisin kalitesi gerçekten çok iyi. Bu konuda tercih tamamen size ait. İstediğiniz hosting firmasından alan kiralayabilirsiniz. Ancak Hostgator’dan alan kiralamak isterseniz size başlangıç için bir indirim kuponu verebilirim. Hostgator.com adresine girip kiralamak istediğiniz alan için ödeme sayfasına geldiğinizde aşağıdaki resimde belirttiğim alana “ baslangicyardim” yazdiginizda $9.90’lik bir indirim kazanacaksınız. Bu miktar seçtiğiniz pakete göre değişmekle birlikte genellikle ilk ay bedava anlamına gelmektedir.

hostgator indirim

İlk ay ücretsiz kullanabilirsiniz

Uzun yıllardır blog hazırlıyorum. HTML kodlarını tamamen kendimin yazdığı bloglarımda oldu, profosyenel ekiplerede site hazırlattım. Ancak en iyi sonucu WordPress ile aldım. WordPress kurulması ve yönetimi son derece kolay, Dünya çapında en yaygın olarak kullanılan içerik yönetim sistemidir. Hazır kalıpları sayesinde dakikalar içinde kendi blogunuzu oluştrabilir ve birkaç tıklama ile yeni yazılar oluşturabilirsiniz. Google’da WordPress’i oldukça sevmektedir.

Yazıyı çok uzun tutmamak ve sizi sıkmamak için konuyu özetliyorum ve WordPress’le Nasıl blog kurulur konusunu bir sonraki yazıya bırakıyorum. Bugün domain adımızı aldık, hosting servisimizi kiraladık ve artık WordPress kurmaya hazır hale geldik. Bir sonraki yazımda ilk Affiliate Komisyonunuzu nasıl kazanabileceğinizi göstereceğim.

Blogdan nasıl para kazanılır – ( ürün tanıtımı ) konuları:

 Benzer Konular: