Bir Sayfa Seçin

blog sayfası nasıl yapılır

Bu sayfayı hazırlamadan önce “wordpress blog nasıl yapılır ?”, blog nasıl oluşturulur?, “blog” ve “nasıl” kelimelerinin yanyana geldiği bir sürü soruyu kendime sormam gerekti. Çünkü hiç bir bilgim yoktu. Mesleğim gereği Uydu haberleşme konularında sürekli kaynak arayışı içindeydim. Ancak Türkçe kaynak bulmak bir okadar zordu. Forumlara haksızlık etmek istemem ama forumlarda 1 satır bilgi varsa 10 satır  teşekkür ya da +rep mesajı oluyor. İşte bu nedenle kendi blog sayfamı nasıl yapabilirim ve bildiklerimi paylaşabilirim diye googleda “internet sitesi nasıl yapılır” diyerek araştırmaya başladım.

Önce HTML,  C++, PHP, CSS vb. bir sürü yardımcı program öğrenmelisin dediler. Arayışlarımın sonunda çok uğraştırıcı olacağı için blog hazırlamaktan vazgeçmeye başlamıştım. Tam bu dönemde wordpress ile tanıştım.

blog nasıl

WP blog dersleri

WordPress Blog Nasıl Yapılır?

Google araştırmalarım sonucunda, wordpress kullanarak blog oluşturmak için hiçbir teknik bilgiye ihtiyacım olmadığını öğrendim. Çünkü wordpress bunun için hazırlanmıştı. Sadece bilgisayar kullanıcısı olmak yeterliydi. Belli başlı temelleri öğrendikten sonra yazı yazmak, SEO çalışması yapmak, siteyi kullanıcı dostu kılmak için illa webmaster olmaya gerek yoktu. WordPressi kurdum ve farklı kaynaklardan aldığım bilgilerle blogumu biryerlere getirdim. Daha sonra WordPress videolu kurs sitesini keşfettim.

Bu site Hakan Ocak tarafından çok güzel bir şekilde hazırlanmış. WordPress videolu eğitimleri ve açıklayıcı yazılarla hem kendimi hemde sitemi geliştirdim. Blog nasıl hazırlanır kısmını geçtim ve çok daha gelişmiş aşamalara atladım. Şimdi burada anlatmam uzun sürecek. Bu nedenle WordPress videolu kurs sitesini ziyaret ederek çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hepimiz en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle blogumuzu hazırlarken ufak bir tutarıda gözden çıkarmakta hiçbir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Yukarıdaki adresten siteyi  inceledikten sonra dilerseniz ücretsiz videoları izleyerek dersler hakkında önbilgi sahibi olabilirsiniz.

Blog yazarlığı hakkında

Kendi bildiklerimi paylaşmak için wordpress hakkında çok şey öğrendim. Hakan arkadaşıma teşekkür edebilmek için onun sitesinde blog yazarlığınada başladım. Hem kendi sitemdeki hemde arkadaşımın sitesinde yazdığım yazılar sonucunda blog yazarlığı hakkında edindiğim tecrübeleride burada paylaşmak istedim. Benim için önemli olan uydu haberleşme, çanak, LNB, modülasyon vb. bilgileri paylaşmanın yanı sıra blog yazarlığıda artık benim için güzel bir hobi halini aldı. Blog yazarlığında başarılı olmak için neler yapmalı? Nasıl bir blog kurmalı? Nelere dikkat etmeli?

  • Öncelikle yayınladığınız yazılar sizin yazılarınız olsun. Herkes google hedefliyor ama siz önce ziyaretçileri kazanmalısınız. Google ziyaretçilerin sevdiği siteleri zaten sever. Ziyaretçide google’un gösterdiğini görür. Dolayısı ile kendinizi kandırmayın. Özgün yazı yazın
  • Blogunuzun teması, görünümü ziyaretçi dostu olsun.
  • Blogunuzun sayfa açılma hızını arttıracak uygulamalardan sakının
  • Ziyaretçilerinizin yazdığı yorumları mutlaka dikkate alın
  • SEO (Search Engine Optimization) için ilkelerine uygun davranın. “Ben SEO’dan anlarım” diyen herkese inanmayın
  • Yazılarınızda konu ile ilgili resim kullanın. (50Kb’yi geçmesin)

Az öncede dediğim gibi buraya yazacak çok şey var ama siz en iyisi bu işin uzmanından takip edin. Son olarak Hakan arkadaşıma (-Arkadaşıma diyorum, çünkü öğrenene kadar çok başını şişirdim-) bana bıkmadan usanmadan blog sayfasının nasıl yapılacağını ve geliştirileceğini anlattığı ve uğraştığı için teşekkür ediyorum.

Edit 27.03.2012

Blog sayfası nasıl yapılır? ve Blogdan nasıl para kazanılır konuları ile ilgili yeni bir yazı dizisi paylaştım. Affiliate Network ve Affiliate Marketing hakkında detaylı bilgiler bulabileceğiniz bu yazı dizisinin ilk bölümüne http://uyduhaberlesme.com/blogdan-nasil-para-kazanilir-urun-tanitimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Benzer Konular: