Bir Sayfa Seçin

blog sayfası

blog sayfası nasıl yapılır ? yazısında kendimden birkaç örnek vermiştim. şimdi bir blog sayfası için neler gerekli ve temel olarak blog sayfası nasıl hazırlanır ona değinmek istiyorum.Bize neler gerekli ? İlk adım olarak wordpress eğitim setini indirerek blog sayfasını konusuna giriş yapabilirsiniz.

blog sayfası nedir?

Herhangi bir konu hakkında paylaşacak, anlatacak fikirleriniz varsa ya da gündemi yakından kendi siteniz üzerinden takip edecek olan bir kitle yaratmak için bir blog sayfanız olmalıdır. Tümden gelim yapıp konunun açıklamasını tersten yaptım. Blog denen olay web üzerinde günlük tutmak  gibidir. Bir sayfaya girersiniz, son konular üstte olacak şekilde tüm yazdığınız yazılar yukarıdan aşağıya doğru sıralanır. İlgi alanınız hakkında günlük yorumlar yapabilirsiniz ya da gönül verdiğiniz konular hakkında fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Blog sayfasını hazırlarken size karışan olmaz, illa şurda şunu yazmalısın vs gibi kaygılar yoktur. Tamamen içinizden geldiği gibi yazarsınız. Son yıllarda büyük bir çılgınlık halini alan blog sayfaları tamamen insanların içlerini döktükleri bir platform halini almıştır.

İyi de benim webmaster’lık la sayfa kodlarıyla hiçbir alakam yok, anlamam derseniz. WordPress bloglar tam size göre diyebilirim. Sadece bilgisayar açmayı ve kapatmayı bilen insanlar bile kolaylıkla yazılarını internet üzerinden yayınlayıp geniş kitlelere ulaşabiliyorlar. Hele birazda araştırma yapıp bir kaç programdan yardım alırsanız, blogunuzun görüntüsüde işlevleride profesyonellik kazanır. Bu programlardan birinide burdan indirebilirsiniz.

iyi bir blog sayfası nasıl olur?

dün başka bir konu hakkında bir söz duydum. Onu blog sayfasına uyarladığımızda “iyi bir blog sayfası, en çok takip edilendir” çıktı ortaya. Aslında konuyu gayet güzel özetliyor. Zİyaretçiler tarafından sıkı bir biçimde takip edilen ve yorumlanan bloglar arama motorlarının sevilen sayfa kategorisine girer ve daha çok ziyaretçiye gösterilmeye başlanır.

Konunun anahtar kelimelerinden bir tanesi özgün içerik ve seo’ya saygı. Kimse kimseyi kandıramaz dolayısı ile blog sayfası hazırlarken şu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederim.

WordPress Blog Sayfası

WordPressle blog sayfası hazırlarken hiçbirşey bilmenize gerek yok. Sadece ;

  1. Alan adı :  Örneğin siziadiniz.com , yaklaşık 10-15TL civarında
  2. Hosting : Yıllık 20-120 TL gibi bir aralıkta değişiyor. Buda almak istediğiniz hizmetlere göre farklılaşır.
  3. WordPress  : ücretsiz

ve hala indirmediyseniz buradan wordpress yardımcı programını indirerek, herşeyi kendi başınıza yapabilirsiniz. Kimsenin peşinde koşmak ya da keyfini beklemek zorunda değilseniz. Yarım saat gibi kısa bir sürede kendi blogunuzu inşaa edip yayınlamaya ve geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Benzer Konular: