Bir Sayfa Seçin

blogdan nasıl para kazanılır

blogdan nasıl para kazanılır ? ” sorusuna cevap arıyorsanız öncelikle bir blogunuzun olduğunu,  iyi trafik çektiğini ve artık “bloglardan nasıl para kazanılır” hakkında araştırma yaptığınızı düşünüyorum. Eğer henüz bir blogunuz yoksa ve nasıl oluşturacağınızı bilmiyosanız, buraya tıklayarak 5 adet ücretsiz video izleyebilir ve çok kısa sürede kendi blogunuzu oluşturabilirsiniz. Para kazanmak için ürünü satın alacak birilerini bulmanız ya da onların sizi bulmalarını sağlamanız gerekir. Blogdan para kazanmak için yine aynı prensipler geçerlidir. Sadece yöntemler farklıdır. Blogunuzun SEO optimizasyonunu yaparak her iki amaca da hizmet edersiniz. SEO ile belirlediğiniz anahtar kelimeler ile müşterileri kendi sitenize yönelterek siz onları bulurken aslında onlarında sizi bulmasını sağlarsınız. Peki SEO Nedir? Nasıl Yapılır? bu sorunun cevabı için şu aşama biraz erken. Bu konu hakkındaki yazıyıda yakında bu kategori altında bulabilirsiniz. Bizim şu anki sorumuz “blogdan nasıl para kazanılır” olduğuna göre bu konuya ufak ufak giriş yapalım. Çünkü oldukça geniş ve kapsamlı bir konu. Türkiyede bu konuda öncülük yapmış ve “internetten para kazanmanın yollarını” anlatan ürünler oluşturulmuştur. Örnek olarak TeoBook en çok ilgi gören ve beğenilen ürünlerden bir tanesidir.

blogdan paza kazanma yöntemleri

Az öncede bahsettiğim gibi “blogdan nasıl para kazanılır” sorusunun tek bir cevabı yok. Daha doğrusu bloglardan para kazanmak için birçok yöntem mevcut. Bu yöntemlerin ana başlıklarını aşağıda görebilirsiniz. Bu hedeflere ulaşmak için blogunuzda yapmanız gereken altyapı çalışmaları da mevcut. Yeri geldikçe bu konuları ayrı başlıklar halinde ele alacağım.

  • Ürün tanıtımı yaparak  intenetten para kazanma
  • Banner gösterimlerinden intenetten para kazanma
  • Google Adsense reklamları ile intenetten para kazanma
  • Kendi mail listenizi oluşturarak intenetten para kazanma

bloglardan nasıl para kazanılır

Blogunuzda ürün tanıtımı yaparak intenetten para kazanma

Ürün tanıtımı yaparak para kazanmak için ürün tanıtımı yaparsınız ve gerçekleşen satış üzerinden komisyon kazanırsınız. Affiliate Network şirketleri bu iş için çok uygun aracı kuruluşlardır.  Bu yapı sayesinde ürün sahibi ile affiliate (bkz. Affiliate Nedir? ) ( – Bu durumda siz oluyorsunuz -) ortak bir platformda buluşur. Ürün sahibi sizin blogunuz üzerinden gelen satışlardan size komisyon öder. Blogunuzda ürün tanıtımı yaparak para kazanmak için OdaklıPazar ağına ücretsiz kayıt olabilir ve istediğiniz ürünlere yönelik yazılar hazırlayarak tanıtım yapabilirsiniz. Bu yöntemle ürün fiyatı üzerinden %50 – %60  komisyon kazanabilirsiniz. Ürün tanıtımı yaparak para kazanmak tabiki sadece blogunuz üzerinde de olmayabilir. Google Adwords, Facebook reklamları vererek, Mailing yaparak, Sosyal Medya üzerinde kendi linklerinizi paylaşarak satış yapabilir ve komisyon kazanabilirsiniz.

Blogunuzda kendi mail listenizi oluşturarak intenetten para kazanma

Diğer etkili bir yöntem, tanıtımını yaptığınız ürünlerle ilgili olarak blogunuz üzerinden mail adreslerini ( -mail topladığınızı ziyaretçi bilmeli ve  sizden gelen mailleri alacağını kabul etmek şartıyla – ) toplamaktır.  Zaten tanıttığınız ürünle ilgilenen ziyaretçiye daha sonra follow-up mailler göndererek satış potansiyelinizi attırabilirsiniz. Mailing; odaklı olduğu zaman çok etkili bir yöntemdir. 100 bin ilgisiz kişiye mail gönderip satış beklemek yerine 10 bin ilgili kişiye mail gönderip satış beklemek çok daha akıllı bir yöntem olarak göze çarpıyor.

Blogunuzda banner gösterimi yaparak intenetten para kazanma

Blogunuzda banner göstererek iki şekilde para kazanabilirsiniz. Her bir banner  gsöterimi için düşük bir ücret alabilir ya da gösterdiğiniz bannerlara ilişkin satışlardan komisyon kazanabilirsiniz. Genellikle fırsat siteleri bu yöntemi tercih etmektedir.

Blogunuzda Google Adsense reklamları gösterek  intenetten para kazanma

Google Adsense kaydınızı yaparak blogunuz üzerinde reklam gösterimleri yapabilirsiniz. Google blogunuzun belirlediğiniz yerlerinde reklam bannerları yayınlar ve tıklama başına komisyon kazanırsınız.

Buraya kadar anlattığım daha doğrusu ana başlıklarını verdiğim para kazanma yöntemlerini uygulayabilmek için blogunuza ziyaretçi çekmeniz gerekmektedir. Blogunuzun ziyaret sayısını arttırmak ise emek ve zaman gerektiren bir iştir. Yine ana başlıklarını vererek araştırmalarınızı bu yönde yapmanızı tavsiye ederim. WordPress-videolu-kurs ile kısa zamanda fazla bir teknik bilgiye gerek duymadan kendi blogunuzu da oluşturabilirsiniz. Blogunuzun ziyaretçi sayısını arttırmak için yapmanız gerekenler.

  • Domain ( Alan Adı ) seçimi
  • SEO (Search Engine Optimization) – Arama Motoru Optimizasyonu
  • Özgün İçerik (Kopyala yapıştır kesinlikle yapmayın)
  • Backlink
  • Güncel yazılar
  • Ziyaretçilerinizle etkileşim içinde olun. Yorumları, soruları cevaplayın

 blogdan nasıl para kazanılır tavsiye

blogunuzu hazırladığınızın ertesi günü hesabınıza para akacağını düşünmeyin. Bunlar zaman isteyen işlerdir. Doğru yöntemlerle ilerlerseniz, sonradan herşeyi sil baştan yapmanıza gerek kalmayacaktır. Denenmiş kabul gören yöntemleri dikkatlice uygulayın muhakkak sonuca ulaşacaksınız. “Blogdan nasıl para kazanılır” ile yattığın yerden para kazan aynı anlama gelmemektedir.

Edit 27.03.2012

Blog sayfası nasıl yapılır? ve Blogdan nasıl para kazanılır konuları ile ilgili yeni bir yazı dizisi paylaştım. Affiliate Network ve Affiliate Marketing hakkında detaylı bilgiler bulabileceğiniz bu yazı dizisinin ilk bölümüne http://uyduhaberlesme.com/blogdan-nasil-para-kazanilir-urun-tanitimi linkinden ulaşabilirsiniz.

Benzer Konular: