Bir Sayfa Seçin

Horlamaya Son

Horlamaya son vermek için 7 gün yeterli. Zaman zaman herkes horlayabilir.  Ancak horlama sık sık oluyorsa, uyku süresini  ve uyku kalitesini azaltır.  Bu olumsuz etkiler ne yazık ki sadece horlama problemi yaşayan insanları etkilemez. Kendisi ile birlikte aile bireylerini de etkilemektedir. Verimsiz uyku, gün içerisinde sinirli ve gergin olmanıza sebep olurken sağlık sorunlarına da beraberinde getirir. Bazı çizgi filmlerde görmüşsünüzdür, uyku sırasında horlarken çoraplar ileri geri hareket eder. Bu seviyedeki bir horlama ilişkilerde ciddi sorunlara sebep olmaktadır. Neyse ki “Yatak odalarını ayırmaktan” başka doğal çözümlerde var.

Aynı gün birisi alerjik sebeplerden ötürü hapşırırken diğeri soğuk algınlığından dolayı hapşırabilir. Horlamada tıpkı bunun gibidir. Farklı sebepleri vardır. En yaygın olan türleri aşağıda görebilirsiniz.

  • Basit Horlama
  • Uyku Apnesi

Horlama sesi nereden gelir?

Uyku sırasında aldığınız havayı ağzınıdan ve burnunuzdan rahatça dışarıya veremezseniz horlama oluşur. Hava yolunun dar olması, bozuk uyku pozisyonu ve boğazda oluşan anormal durumlar en sık karşılaşılan horlama sebepleridir.

Horlamayı tetikleyen diğer faktörler;

  • Yaş: Orta yaş ve üzerinde gırtlak daralmaya başlar ve kasların gevşemesi sonucu hava yolu daralır
  • Fiziki yapı: Erkeklerin gırtlak yapıları kadınlarınkine nazaran daha dardır ve genelde erkekler horlar.
  • Burun ve sinüs problemleri: Burun ve sinüslerde oluşan iltihaplanma yine hava yolunu daraltarak horlamaya sebep olur
  • Kilolu yada dengesiz vücut oranları: Kilo kasların gevşemesine sebep olarak horlamaya sebep olur.
  • Alkol, Sigara ve ilaç tüketimi: Yine kas gevşemesini tetiklediklerinden bu tür maddelerin kullanımı horlama sebebi olarak gösterilmektedir.
  • Uyku pozisyonu: Sırt üstü yatmak boğaz üzerindeki baskıyı arttıracağından hava yolunu daraltır.

Sadece Horlama mı? Yoksa Uyku Apnesi mi?

Arasındaki farkı basit bir iki kelimeyle açıklayabiliriz. Uyku Apnesi uykuyu böler ve uyanarak nefes almaya kadar gidebilir. Basit horlama ise uyku kalitesini, sürekliliğini ve düzenini Uyku Apnesi kadar bozmaz. Eğer gün boyunca kendinizi yorgun ve uykusuz hissediyorsanız, sorun sadece basit horlama değil uyku apnesi olabilir. Her iki durumdan da birazdan aşağıda özelliklerini görebileceğiniz 7 Günde Horlamaya Son e-kitabıyla 7 gün içinde kurtulabilirsiniz.

Horlamaya 7 günde son vererek ilişkinizin yıpranmasını engelleyebilirsiniz

7 günde horlamaya sonBirbirinizi ne kadar çok sevdiğinizin bir önemi yok. Gürültülü, stresli ve uykusuz geçen geceler ilişkinin yıpranmasına sebep olabilir. Horlama nedeniyle çiftler arasında yaşanan durumlara birkaç örnek verirsek bu yaşananların size hiç de uzak olmadığını görebilirsiniz.

  • Ayrı yataklarda yatmak: Eşler, bu durumdan kurtulmak için ayrı yataklarda yatmayı tercih edebilirler.Sadece fiziksel temas için bir araya gelerek kendilerini sınırlandırırlar.
  • Kulak tıkaçları: Horlayan insan eğer uyku apnesi yaşamıyorsa mışıl mışıl uyuyabilir. Ya partneri? O genellikle MP3 çalar ya da kulak tıkacı kullanarak uykuya dalmaya çalışır

Eğer ilişkinize değer veriyorsanız. Horlamanın olmadığı huzurlu bir ortamda uyuyabilmek için çözüm üretmek gerekir. Birlikte çözüm aramak bile ilişkinin güçlenmesini sağlayabilir. Konuyu paylaşarak bunun ortak bir sorun olduğunu kabullenmek, karşınızdakini kırmadan çözümler aramak son derece uygun olabilir. Partnerinize “7 günde Horlamaya Son” kitabını hediye ederek, bu ortak sorundan beraberce kurtulabilirsiniz.

Kim Horluyor? Ben Horlamam… Asıl sen horluyorsun…

Horlayan insanlar utandıkları ve kızdıkları için kabul etmezler. Bu konuda eşler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanır. Ancak uyku kalitesini doğrudan etkileyen bu durum için onunla konuşmanız gerekir. Bunu yaparken aşağıdaki hususlara dikkat edin.

Konuşmak için doğru zaman seçimi: Bunu iyi ayarlamalısınız. Gecenin bir yarısı ya da sabahın ilk ışıkları ile birlikte konuyu açmak genellikle kavga ile sonuçlanır.

Unutmayın.. Bu onun elinde değil:Unutmayın ki horlamak eşinizin elinde olan bir durum değildir. Uykunuzu katletse de onu suçlayarak konuşmak sizi bir yere götürmeyecektir.

Kavga etmekten kaçının: Uykusuzluk size zor gelse de onunla bu konuda kavga etmekten kaçının. Bu hem sizin hem de onun kötü hissetmesine sebep olacaktır ve çözümden uzaklaştıracaktır.

Onu incitmemek ve kırmamak için işin içine biraz şaka katabilirsiniz. Ancak nerede duracağınızı iyi bilmelisiniz. Şakalar alay etme boyutuna ulaşırsa, yine çözüm için tüm kapıları kapatmış olabilirsiniz.

7  Günde Horlamaya Son  e-kitabı

horlama tedavisi

horlama tedavisi e-kitabı

7 gün içerisinde tüm bu sıkıntıları rafa kaldırabilir ve eşinizle birlikte bebekler gibi uyuyabilirsiniz. Artık kendinizin ya da eşinizin horlamasını istemiyorsanız ve sabahları dinç kalkmak istiyorsanız 7 günde Horlamaya son e-kitabını BURAYA tıklayarak inceleyebilirsiniz

Benzer Konular: