Bir Sayfa Seçin

İnternetten Para Kazanma Yolları

İnternetten Para Kazanma Yolları nelerdir? Yazıya başlamadan önce hemen şunu vurgulamak istiyorum. İnternetten para kazanmak, “Yattığım yerden para kazanmak”, “Havadan para kazanmak” ile aynı anlamlara gelmiyor. Eğer bu tür bir düşünceniz varsa yazının devamı size göre değil.  İnternette bu tür vaatler veren sitelere sıklıkla rastlanabiliyor. Günde 10 dakikanınızı ayırarak ayda 3000$-5000$ kazanın gibi vaatlere aldırıp paranızı kaptırmayın. “Evden para kazanmak” ya da “Online gelir elde etmek” bu yazının ana fikrini oluşturuyor. Site içerisinde “Para Kazanma Yolları” adıyla bir kaç yazı yayınlamıştım. Yazının sonunda ilgili linkleri bulabilirsiniz.  Aşağıdaki resim gibi bir hayali ancak “Emek” harcadığınız sürece kurabilirsiniz. Aksi takdirde öyle deniz kenarında oturarak parak kazanmak hayalden öteye gitmez. Ama mümkün. Sadece isteyin, çalışın, öğrenin, emek harcayın ve kazanın. Bu uyarıları yapıyorum, çünkü internette gördüğüm pek çok yazı sinirimi bozuyor. İnsanları boş vaatlerle  kandırarak dolandırıyorlar ve paralarını alıyorlar. Hiç bir şey elde edemeyen insanlar da bu işin tam bir hayal ürünü olduğunu düşünüyorlar. Affiliate Marketing saygısını yitiriyor. Tekrar söylüyorum, aşağıdaki resim “İŞİ BİLMEYENLER” için tam bi hayal “İŞİ BİLENLER” için gelecek ile ilgili plandır. Neyse hedefimize ve bu hedefe nasıl ulaşacağımıza bir bakalım.

internetten para kazanma yolları

Hedef: İnternetten Para Kazanmak

Eğer ön yargınız varsa bunu kırmak adına söylüyorum. Ben hazırlamış olduğum bu site ile vergisi ödenmiş bir gelir elde ediyorum. Dönem dönem elde ettiğim gelirler ile ciddi yatırımlar yapabiliyorum. Online olarak gelir elde edebilmek için pek çok farklı yöntem var. Tüm bu yöntemler için öncelikli olarak VAKTİNİZİ harcamalısınız NAKTİNİZİ değil. Konuya hakim olduğunuzda başlangıçta ufak yatırımlar yaparak gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Daha sonra yaptığınız yatırımları büyüttüğünüzde gelirinizin de artacağını göreceksiniz. Şimdi kısaca İnternetten Para Kazanma Yollarını tanıyalım.

İnternetten Para Kazanmak – Satış Ortaklığı

Affiliate Nedir? yazısında satış ortaklığının temelleri hakkında bilgiler vermiştim. Affiliate Netwok Ağına dahil olduğunuzda, başkalarına ait ürünleri bulabilir ve bu ürünlere yönelik çalışmalar yaparak ürün satışlarından yüksek komisyon elde edebilirsiniz. Örneğin; Online Kazanç Formülleri isimli ürün satış ortaklığı ve online girişimcilik ile ilgili tüm bilgileri içeriyor. Benden size bir ipucu.

İnternetten Para Kazanmak – Online Girişimci

Online girişimci internette satılmak üzere dijital bir ürün ortaya çıkaran kişiye denir.Online girişimciler genellikle yola satış ortağı olarak çıkarlar. Zaman içerisinde kendilerini geliştirerek kendi ürünlerini oluştururlar. Kısacası internetten para kazanma yolları satış ortaklığından (Affiliate) geçiyor. Tüm sistemler ve yöntemler satış ortaklığı döneminde keşfediliyor.

İnternetten Para Kazanmak – Anket Doldurarak Para Kazanmak

İnternetten para kazanmanın diğer bir yolu ise Anket doldurarak para kazanmaktır. Bu sektöre ilk girdiğim dönemler denediğim bir metod. Gelir elde ediliyor. Bilgisayar başında ne kadar çok vakit geçirerek anket doldurursanız o kadar para kazanabiliyorsunuz. Alacağınız ücret dolduracağınız anket sayısı ile ilgili. Bilgisayar başına oturmaktan ve anket doldurmaktan sıkılmam, blog oluşturmak, SEO çalışması yapmak gibi teknik işlerden anlamam hergün anket doldururum derseniz bu iş size göre. Ama unutmayın kazanacağınız para dolduracağınız anket sayısı ile doğru orantılı.

İnternetten Para Kazanmak – Google Adsense Reklamları

Kendinize ait bir blogunuz olduğunda ve siteniz yüksek ziyaret sayılarını ulaştığında reklamlar aracılığı ile de gelir elde edebilirsiniz. Sayfanızı Google Adsense reklamlarına açarak tıklama başına gelir elde edersiniz. Tıklama ücretleri oldukça düşüktür. 0.01$’dan 1$’a kadar değişiyor. 1$’lık tıklama ücretleri oldukça az bulunur.  Yüksek gelir elde etmek için oldukça yüksek bir ziyaretçi sayısına ihtiyacınız var. Matematiksel hesabı kendiniz yapabilirsiniz. Google Adsense reklamları dışında, farklı firmalar ya da şahıslar da sitenizin belirli bir alanını kiralayarak reklam vermek isteyebilir.

İnternetten Para Kazanmak – Blog (Makale Yazarlığı)

Anket doldurmak dışında internetten para kazanma yollarının hemen hemen hepsinde blog yazarlığına ihtiyacınız olacak. Başlı başına bir meslek olarak düşünülebilir. Ayrıca verdiğim diğer yöntemleri destekleyici bir etkisi vardır. Blog ya da makale  yazarak hazırladığınız yazıları satarak gelir elde edebilirsiniz. Ama bence en önemli etkisi kendi blogunuzda yazı yazarak sitenize ziyaretçi çekmektir. Bu sayede çektiğiniz ziyaretçi ile bir etkileşime girerek yönlendimeler yapabilirsiniz.

İnternetten Para Kazanmak için öğrenilmesi gerekenler

İnternetten Para Kazanma Yolları başlığını attığım bu yazıda Online bir girişimcinin bilmesi gerekenlerden bahsetmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Eğer vakit bulursam bu başlıkları açmayı düşünüyorum. Şu anda sadece bilinmesi ya da hakkında bilgi edinilmesi gerekenleri başlıklar halinde veriyorum. Önem sırasına göre yazmadım. Çünkü bence hepsi ayrı bir öneme sahip.

  • Web sitesi kurmak (WordPress): Özellikle WordPress’ten bahsediyorum çünkü tasarım, yazı eklemek ya da özellik eklemek konularında oldukça kolaylık sağlıyor. Dakikalar içinde kendi sitenizi oluşturabilirsiniz. Ücretli (Domain ve Hosting satın alarak) kurulabileceği gibi WordPress Blog ve Blogspot gibi ücretsiz kurulabilecek blog siteleri de mevcut. 
  • SEO – Searh Engine Optimization ( Arama Motoru Optimizasyonu):Oluşturduğunuz blogun arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması için yapılması gerekenler. SEO konusu başlı başına bir eğitim konusu.
  • SEO – Site Hızı: Site hızı Google’ın önem verdiği konuların başında geliyor. Hazırladığınız sitenin açılış hızı ve gezinme hızı ile doğrudan ilgili. Ziyaretçi hedeflediği sayfaya ne kadar hızlı ulaşırsa, ziyaretçide Google da o kadar memnun kalıyor.
  • SEO – SEO uyumlu makale: Google’ın örümcekleri (yazılım, script) yazınızı değerlendirirken, ziyaretçiye maximum fayda sağlayıp sağlamadığını denetler. İçerik ile başlık uyumunu vs kontrol eder. Daha sonra yazıyı ziyaretçilerin denetlemesi için üst sıralara taşır ve irdemeleye devam eder. Ziyaretçilerin sayfada geçirdiği ortalama süreye, başka sitelerden verilen yönlendirmelere ve daha pek çok kritere göre not vererek sayfanın arama sonuçlarındaki yerini belirler. Tüm bunları rahat yapabilmesi için yazardan ve webmaster’dan belirli kurallara uymasını ister.
  • SEO – Webmaster Tools: Site sahiplerinin sitelerinin genel durumunu kontrol etmesi ve Google tarafından incelenmesini sağlamak üzere kullanılan sitedir. Kayıt ücretsizdir. Sitenin genel sağlık durumu, arama hacmi, arama kelimeleri gibi pek çok istatistiki bilgiyi tutar.
  • SEO – Google Analytics: WebMaster tools ile kardeştir. Site hakkındaki çok daha farklı istatistiki bilgileri tutar. Kayıt olmak ücretsizdir.
  • SEO – Özgün İçerik: Sitenizde yer verdiğiniz yazıların başka bir yerden kopyalanmaması gerekir.  Google size ait özgün bir içeriğe daha fazla değer verir.

“İnternetten Para Kazanma Yolları” ile ilgili olarak başladığım bu yazının giderek uzadığını fark ettim. Bu nedenle yazıyı bütünlüğü bozmadan bölümlere ayırmaya karar verdim. İnternetten Para Kazanma Yolları yazının 2. bölümünü okumak için tıklayın. YAZININ DEVAMI

Benzer Konular: