Bir Sayfa Seçin

Odaklı Trafik

Trafik, web sitesi ya da blog için ziyaretçi anlamına gelirken, “Odaklı Trafik” ise “Odaklı Ziyaretçi” anlamına gelir. Trafik websiteleri için karşılaştırma birimi olarak kullanılır. Internetten pazarlama yapan site sahipleri ve satış ortakları, satış yaptıklarında gelir ederler. Gelir elde edebilmek için konuya odaklı kişilerin, satış yapılan siteye çekilmesi ya da yönlendirilmesi bir numaralı kuraldır.

Neden Odaklı Trafik

Hergün milyonlarca kişi, ihtiyaçlarına cevap bulabilmek için arama motorlarını kullanarak arama yaparlar. Arama motorları da aranan kelimelere en yakın sonuçları listeleyerek, kullanıcılarına en iyi hizmeti sunmaya çalışırlar. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak ve sitenin tıklanmasını sağlamak her zaman iyi gelir elde edileceği anlamına gelmez. Önemli olan sitede satılan ürün veya ürünlerle ilgili anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almaktır. Bu sayede sitenize gelen ziyaretçi zaten aradığını bulacaktır. Ziyaretçilere, potansiyel alıcı gözüyle bakılabilir. Ziyaretçinin , alıcı olarak siteden ayrılması ise istenen temel durumdur.

Düzenleme Tarihi : 02.07.2019 Önemli!!

Tekrar merhaba. Bu yazıyı kaleme aldığım dönemde Odaklı Trafik ürünü henüz başlangıç aşamasındaydı. O günden bugüne Odaklı Trafik Affiliate Marketing Kurs çok yol kat etti. Bende hak ettiği değeri vermek için yeni bir inceleme yazısı kaleme aldım. Aşağıdaki linki tıklayarak Odaklı Trafik Affiliate Marketing e-kursu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Odaklı Trafik hakkında detaylı inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz. 

Ziyaretçinin aradığı anahtar kelime ile alakasız bir siteye düşmesini sağlamak, sitenin temel konularının dışında bannerlar yayınlamak satışa odaklı bir hareket değildir. Üşüyen bir insana Uludağda kar tatili önermek ne kadar itici geliyorsa, sitenize “hediyelik ayakkabı” anahtar kelimesi ile gelmiş bir insana “Cam macunu” satmaya çalışmakta bir o kadar anlamsızdır.

Nasıl Odaklı Trafik sağlarım?

odaklı trafik nedir

Odaklı Trafik Yöntemleri

Odaklı Trafik sağlamanın farklı yöntemleri mevcuttur. Bunlar denenmiş, kabul görmüş ve görmekte olan yöntemlerdir. Blog ya da websitesi odaklı trafik sağlamanın önemli araçlarından bir tanesidir. Emek harcayarak, dürüst ve saygılı olarak bu trafiği orta vadede yaratmanız mümkün. Bununla ilgili adımları yakında yayına girecek olan ürün için gerekli bilgiyi buraya tıklayarak edinebilirsinizadresinden öğrenebilirsiniz. Ürün şu anda yapım aşamasında. Önceden kayıt olarak ilk 50 kişilik kontenjanda yerinizi alabilirsiniz.

Odaklı trafiği oluşturmanın bir diğer yöntemi mail marketing’dir. Pazarlamasını yaptığınız ürünle ilgilenen kişilere ait bir mail listeniz olması gerçekten inanılmaz bir avantajdır. Üstelik bu mail listesindeki kişiler sizden mail almayı kabul etmiş olacaklar. İster o anda pazarlamasını yaptığınız ürünü, isterseniz aynı kategorideki yakın bir ürünü tanıtmak ve pazarlamak için mail gönderebilirsiniz.

Odaklı Trafik Kuralı

Trafik gelir elde etmenin temel kuralıdır. Eğer sitenize ziyaretçi gelmiyorsa satış yapamazsınız. Gelen ziyaretçilerin konu ile ilgileri yoksa tıklamalarınız ve satışlarınız çok düşük olacaktır. Odaklı Trafik ise satışlarınızı maksimize etmenin temel kuralıdır.

Yukarıda hep maddi kazançlardan bahsettim. Aslında bana gelen sorular ve yorumlar beni bu şekilde yazmaya itiyor. Gerçekte odaklı trafik ile elde edilen kazanımlar çok daha fazladır. Elde edilen sosyal ortam, paylaşımlar, konuyla ilgili kişiler ile yapılan sohbetler, blog ya da websitesi üzerinden kazanılan arkadaşlıklar ve dostluklar benim için çok daha önemlidir. Odaklı trafiğin en büyük artısı odaklı insanları bir araya toplamasıdır. Bu ortam sağlandıktan sonra, yazılanlara ve sorulanlara içten ve samimi cevap vermeniz durumunda gerisi zaten gelecektir.

Odaklı trafik sadece para kazanmak için değildir. Odaklı Trafik ile maddiyatın ötesinde birşeyler kazanırsınız.

Benzer Konular: