Bir Sayfa Seçin

Travian – Başlamadan Önce

Travian – Başlamadan Önce. Travian Dünya’da en çok oynanan web tabanlı online strateji oyunudur. Henüz karar vermediyseniz,  bu oyunu uzun süreler oynamış birisi olarak bazı önerilerde bulunmak istiyorum. “Travian – Başlamadan Önce” yazısı ile giriş yaptığım bu yazı dizisinde oyunla ilgili A – Z’ye tüm konulara yer vermeyi düşünüyorum. Tabii ki sizlerden gelen önerilere sitede yer verip sorularınızı da cevaplamak istiyorum.

Travian Hakkında Yalan Söyleyemeyeceğim…

Dürüst olmak gerekirse, bağımlılık yapan bir oyun Travian. Zamanınızın büyük bir bölümünü alacak ve diğer konularda verimliliğinizi tamamen düşürecek bir oyun. Lider olma, tanınma ve öne çıkma konularında hırsınız varsa bu süreç sizin için daha yorucu olabilir. Çünkü, Travian’da büyüme, gelişme güçlenme tamamen oyun için harcanan süre ile doğru orantılıdır. “Ne kadar zaman harcarsanız, bir o kadar güçlü ve büyük bir imparatorluk kurabilirsiniz…”

Travian oyun sunucuları içinde sıradan bir oyuncu olmak, oyunun kaderi üzerinde etki sahibi olmak istemiyorsanız tek başınızda günde 1-2 saat harcayarak birşeyler yapabilirsiniz. Bu durumda oyundaki yaşam süreniz çevrenizdeki oyuncuların da sizin gibi düşünüp düşünmedikleriyle bağlantılı olarak bir müddet devam edebilir. Ancak eninde sonunda güçsüzler elenecek ve güçlüler kalacaktır.

Oyun Dünya Harikası tamamlandığında biter. Esas amaç budur. Bunun dışındaki tüm amaçlar ve yapılanlar Tarlalarda domates, patates, patlıcan yetiştirmeye benzer. Böyle bir düşünceniz varsa, bu oyunu oynamayın. Tarla oyunları oynayın. En azından bir sabah kaltktığınızda her şeyinizi kaybetme riskiniz olmaz. Bu bir savaş oyunu ve kurallarına göre oynamak zorundasınız.

Travian İlk Tavsiye

travian_uyelik

Tıkla…Travian’a Hemen Başla

Travian taktikleri hakkında pek çok yazı okudunuz ya da okuyacaksınız. Bence en çok yanılgıya düşülen konulardan bir tanesi farklı serverlarda, birden fazla hesap açarak oyuna başlama taktiğidir. Hem etik hem de kurallar açısından doğru olmayan bu anlayış bence kötü bir Travian taktiğidir. Benim önerim “ Tek server (Sunucu), Tek köy, Çok Oyuncu“. Köyün gelişmesi, saldırıların düzenlenmesi, savunmanın yapılması, hammaddenin kontrolü, diplomasi vb. gibi konular oldukça zaman alan ve 7/24 kontrol altında tutulması gereken başlıklardır. Bir köy için 4 oyuncu oldukça idealdir. Yakın çevrenizden oluşturabileceğiniz bu tür bir işbirliği sayesinde köydeki işleri 6’şar saatlik nöbetler halinde 24 saat devam ettirebilirsiniz. Oynadığım dönemlerde 2 adet gececi 2 adet gündüzcü arkadaşım vardı. Benimle birlikte 5 kişi hesabı canlı tutuyorduk. Bu sayede bir nebze de olsa sosyal hayatlarımızdan da geri kalmıyorduk.

O kadar sağlam ve keyifli bir oyun ki bilgisayar karşısında sabahladığımız gün sayısı hiç de az değildi. Yeri gelmişken “Travian – Başlamadan Önce” yazısının ilk satırlarında belirttiğim gibi geceyi gündüze katan ve insanın verimliliğini, özel yaşantısını bozabilen bir oyun olduğunu sakın unutmayın.

Birden fazla sunucuda birden fazla köye karşı çıkmamın temel sebebi oyunun ilerleyen bölümleridir. Oyun başlangıçta yavaş gibi gözükebilir. Bu nedenle bilgisayara başındaki zamanı daha verimli kullanmak için farklı hesaplara yönlenebilirsiniz. Ancak bir hesaba bağlı köylerin sayısı arttıkça yapılacak çok daha fazla iş olacağından şüpheniz olmasın. Ve bir kişinin yetmediğini göreceksiniz. Bence Travian için kesinlikle;  “Tek server (Sunucu), Tek köy, Çok Oyuncu”

Travian Altın ve Plus Özellikleri

Travian’a kayıt olmak ve oynamak ücretsizdir. Ticari bir yapı olan Travian kurucuları da bu işten para kazanmak için para ödeyen üyelerine ek avantajlar sağlamaktadır. Şimdi bunlara kısaca göz gezdirelim. Yazı dizisinin devamında oyun ve taktiklerle ilgili olarak çok dataylı bilgileri bulabilirsiniz.

Öncelikli olarak Altın ve Plus özelliklerin adil olmadığından şikayetçi pek çok arkadaşım olduğunu belirtmek istiyorum.

  • travian_plusHammadde üretimini %25 arttırmak
  • Saldırı ve Savunma bonusu olarak %10 katkı sağlamak
  • İnşaatları saatlerce beklemeden bitirmek
  • Aynı anda 2 inşaat yapmak
  • NPC ile pazaryerinde hammadde deposundaki hammaddeleri kendi aralarında değiştirmek

gibi özellikler Altın ve Plus özellikleri olarak sayılabilir. Para verip bunları yapanlar varken, para vermeden oynayanlar bunlarla nasıl rekabet edebilir? Evet bu sorular son derece mantıklı olabilir. ancak şunu unutmamak gerekir ki Travian Gmbh bir ticari kuruluştur. Yazılımların geliştirilmesi, server bakımları, teknik desteğin sağlanması, oyun içindeki anlaşmazlıkların giderilmesi, muhasebe, vergiler, çalışanlar gibi harcama kalemleri düşünüldüğünde şirketin tek gelir kaynağının bu altın alımları olduğunu görebiliriz. Alternatif gelir kaynağı yaratamazlar mı? Bunun diğer bir kaynağıda sitelerine reklam vermek olabilir. Ancak bu da oyun ve site hızını düşürecektir. Ayrıca ben oyun içinde sağdan soldan fışkıran reklam bannerlarını görmekten hoşlanmıyorum.

Uzun lafın kısası bu tür bir altın alımı olmasaydı, Travian şirketi gelir elde edemeyecek ve Travian diye bir oyun olmayacaktı. Bu nedenle hile ve başka yollarla altın elde etmeye çalışmak yerine ücretsiz olarak oynanabilen Travian oyununun keyfini çıkarmanızı öneririm. Travian’a Başlamadan Önce dikkat etmeniz gerekenleri anlatmaya çalıştım, eğer başlamaya karar verdiyseniz size ilerlemeniz konusunda yardımcı olmak için hazırladığım diğer yazıları adım adım takip etmenizi öneririm.

Benzer Konular: