Bir Sayfa Seçin

uydu görüntüsü

uydu görüntüsü

Uydu görüntüsü, uydu görüntüleri olarak şu anda nerdeyse herkes google map kullanmakta. Internette “uydu görüntüsü” olarak arattırdığınızda gördüğümüz haritalar google map uygulamasının embed halidir. Aşağıdaki haritada ok tuşlarını kullanarak istediğiniz şekilde gezinti yapabilirsiniz. Uydu görüntüsü detaylı kullanımını uydu haritasının altındaki bölümden okuyabilirsiniz.

Türkiye Uydu Görüntüsü

Uydu Görüntüsü Kullanımı

 

uydu yönleri

Uydu görüntüsü ok tuşlarıyla, harita üzerinde istediğiniz bir noktaya gidebilirsiniz. Mouse imlecini harita üzerine getirdiğinizde sol tuşa basılı tutarak uydu görüntüsü üzerinde gezinti yapabilirsiniz. Her iki yöntemde aynı işlevi yerine getirmektedir.

 

uzaklaştır yakınlaştırArtı ve Eksi tuşlarını kullanarak harita üzerinde istediğiniz bir noktayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.

 

Haritanın sağ üst köşesindeki “harita”, “uydu”, “fiziki (Ar.)” ve “earth” tuşları ile uydu görüntüsü şeklini değiştirebilirsiniz.

uydu görüntüsü çeşitleri

  • “Harita” seçtiğinizde standart harita görünümü elde edersiniz.
  • “Uydu” butonuna bastığınızda uydu görüntüsünü ve haritayı karışık halde görebilirsiniz.
  • “Fiziki (Ar.)” ile harita görünümünü fiziki coğrafya koşulları ile birlikte görebilirsiniz.
  • “Eart butonu” ile 3 boyutlu yapıları ve uydu görüntüsünü elde edersiniz. Bu şekilde eğimle ve açılarla oynayarak sanki istediğiniz yerin üzerinde uçuyor izlenmi hissedersiniz.

Google map uydu görüntüleri ile daha önce hiç gitmediğiniz yerleri bile gezme şansınız var. Büyük şehirlerde adres bulmak ciddi bir sıkıntıdır. Bu uydu görüntüleri yardımıyla gideceğiniz yerleri önceden araştırarak hiç bilmediğiniz yerlerde kaybolma ve zaman kaybetme riskinizi azaltabilirsiniz. Birçok firma bu uydu görüntülerinin üzerine navigasyon (GPS) ekipmanlarını ekleyerek, yol  tarifi yapan kitler üretmişlerdir. Ayrıca bu haritalar sürekli güncellenerek, tek yönlü yollar, girilmez yollar vb. gibi değişiklikleri sürekli güncellerler ve uydu görüntülerinin sağlıklı bir şekilde kullanılmasını sağlarlar.

Uydu görüntüleri sivil kullanıma hizmet ettiği kadar askeri, meteorolojik ve ekonomik gelişimlerinde takip edilmesinde önemli bir rol üstlenmektedirler. Askeri operasyonların takibinde anlık görüntüler kullanılmaktadır. Keza meteorolojik değişimlerde sürekli takip edilir. Ekonomik açıdan bakıldığında ise ticaretin can damarlarının uydu görüntüsü ile fotoğrakları üzerinden yorumlar yapılmaktadır. Örneğin Limanlardaki yük miktarlarına ve bekleyen konteynerlara bakılarak ilgili şirketlerin son durumları hakkında analizler hazırlayan firmalar mevcuttur.

Uydu görüntüleri yine araç takip sistemlerinin vazgeçilmez bir parçası olarak yerini almıştır. Örnekleri çoğaltmak mümkündür. Ancak bence resmin görülmesi açısından bu kadar örnek yeterlidir.

Kısacası uydu görüntüsü artık günlük hayatımızın bir parçası gibidir.

Benzer Konular: