Bir Sayfa Seçin

Uydunet Nedir?

Uydunet denildiğinde genel bir yanılsama olarak hemen herkesin aklına uydu üzerinden internet servisi gelmektedir. Türksatın vermiş olduğu uydunet servisinin uydu üzerinden internetle bir ilgisi yoktur. Temelde bakıldığında KabloTV hizmetinin verilebildiği illerdeki aboneler ek bir ücret ödemeden uydunet aktivasyonlarını yapıp 1Mbps’den 20Mbps’ye varan hızlarda internet hizmetinden faydalanabilmektedir. Seçtikleri hizmet türüne göre ücret ödemektedirler. Konunun genel hatlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Nasıl  uydunet alabilirim?

Yukarıda da bahsettiğim gibi öncelikle uydunet hizmetinizi almak istediğiniz lokasyonda KabloTV altyapısının olması gerekmektedir. Daha sonra abone merkezlerinden ya da online işlem merkezlerinden aboneliğinizi başlatabilirsiniz. Uydunet kampanyaları ile servise üye olanlara hediye olarak 1 yıllık Kablo TV aboneliğide ücretsiz olarak verilmektedir.

Abonelik sonucunda kablo TV altyapısı ile uyumlu çalışan bir modem kurulumu gerçekleştirilmektedir. Bu aşamadan sonra abone olduğunuz paket sayesinde internet erişiminizi sağlayabilirsiniz. Uydunet tarifeleri ve fiyatları hakkında önbilgi vermeye çalışacağım. Ama daha önce hizmet çerçevesinde sınırsız, kullandığın kadar öde, statik IP, son sürat  ve simetrik hizmetleri ile ilgili ücretlendirmeler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Uydunet özellikleri

  • Sınırsız uydunet internet hizmeti: internet kullanımın sınırsız olduğu hizmet türüdür. 1 Mbps – 5Mbps ve 10Mbps’lik hızlarda dilediğiniz kadar download ya da upload yapabilirsiniz ve bununla ilgili sabit bir ücret ödersiniz.
  • Kullandığın kadar öde: Hız seçenekleri yine 1 Mbps – 5Mbps ve 10Mbps’dir.İnternet kullanımınızın 1GigaByte’a kadar olan kısmı için sabit bir ücret ödersiniz. 1GB’dan sonra kullandığınız miktar başına belirlenen ücreti ödersiniz. Örneğin 1Mbps’lik  hız tercih ettiyseniz ilk 1GB için 12TL sabit birücret belirlenmiş. Bundan sonra kullanacağınız her 1GB başına 3TL ek ücret ödenir. Üst kullanım limiti ile internet erişim hizmet faturanız  37TL oldğunda servisiniz kesilecektir. Aynı şekilde 5Mbps ve 10Mbps içinde ayrı ücretler belirlenmiştir.
  • Son sürat: 15Mbps ve 20Mbps’lik hızlarda sınırsız erişim için aylık sabit ücretler ödenir. Bu paketten faydalanabilmek için Türksatın önermiş olduğu modemi kullanmanız ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbu, İzmir, Kocaeli, Konya illerinden birinde olmanız  gerekmektedir. Bu illerin sayısı giderek artacaktır. Ancak ben uydunet hakkında yazımı hazırlarken geçerli iller bunlardı.
  • Simetrik: Download ve Upload hızlarının aynı olduğu hizmet türü. Yukarıda saydığım uydunet hizmet türlerinde verdiğim hızlar (1Mbps- 5Mbps vb.) download hızlarıdır. Bu hizmet türünde ise download ve upload hızları aynıdır. Örneğin 2048 / 2048  (2Mbps download – 2Mbps upload)
  • Statik Ip: Sabit bir Ip adresi için ekstra ücret ödenmesi gerekmektedir. Normal bağlantı çeşitlerinde, internete dahil olduğunuzda size değişken (Dynamic) bir IP adresi verilir. Her bağlandığınızda ip adresiniz değişir. Bu sayede aynı ip adresi farklı zamanlarda farklı kişiler tarafından kullanılabilir. Gün içindeki bağlı kalma sürelerine bağlı olarak aynı ip farklı zamanlarda onlarca kişi tarafında kullanılır. Statik ip ise siz bağlı olsanızda bağlı olmasanızda sadece sizin tarafınızdan kullanılabilir. Server vb. gibi sistemlerde sabit ip verilerek dışarıdan erişim sağlanmak istediğinde kullanılabilir. Statik ip’nin birçok kullanım amacı vardır. İhtiyacınız olup olmadığını siz belirleyeceksiniz.

Uydunet fiyatları

Tercih edilen hız, internet kullanımı, statik ip ve yukarıda saydığım özellikler çerçevesinde tarifeler ve kampanyalar oluşturulmuş. Uydunet fiyatları ile ilgili olarak http://uydunet.net adresinden detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Uydunet modemleri

KabloTV altyapısının kullanıldığı bu hizmetten faydalanabilmeniz  için buna uygun bir modeminiz olmalı. Yine gerekli modemleri nereden alabileceğiniz uydunet.net adresinden öğrenebilirsiniz. Uyumlu modemler Docsis 2.0 standartını destekleyen modemlerdir

Bazı linkleri burada vermiyorum çünkü buraya ekleyeceğim linkler zaman içinde değişebilir. Bu yüzden en sağlamı kendi sitesinden takip etmenizdir. Aşağıda örnek bir uydunet uyumlu modem resmini görebilirsiniz.

docsis 2.0

uydunet KabloTV uyumlu modem

Benzer Konular:

Kaynak : http://www.uydunet.net