Bir Sayfa Seçin

1 Haftada 6 Kilo

1 Haftada 6 Kilo isimli bu diyet, Amerika / Hindistan’da şirket ve banka yönetimleri tarafından çalışanlarına dağıtılan bir diyettir. Çok etkili bir diyet olduğunu ispatlamıştır. Diyet’i Jatland.com sitesinde buldum, umarım sağlığına ve kilosuna dikkat eden herkes için faydalı olur.

“1 Haftada 6 Kilo” diyeti şirketler tarafından test edilmiştir. Programın içeriğinde ABD Tarım bakanlığının desteği vardır. Diyet John Hopkins araştırma merkezi tarafından test edilmiş ve 15 Ağustos 1995 tarihinde yapılan General Motors Yönetim Kurulu toplantısı ile şirket içi dağıtımı onaylanmış

İsminde de anlaşılacağı gibi programın temel hedefi  7 gün içerisinde 6 kilo vermektir. Alınan kaloriden fazlasını yakmak üzerine inşa edilmiştir. Kilo vermek çalışanlar üzerinde olumlu psikolojik etkiler yaratacağından performans artışı hedeflenerek bu tür bir program firmalar tarafından kullanılmaktadır. 7 günlük programın anahtar besinlerinden en önemlisi “SU” olarak gösterilmektedir. Diyet programı boyunca her gün 10 bardak “SU” tüketilmesi gerekmektedir.

1 haftada 6 kilo verdiren diyet

1 haftada 6 kilo verin

1 Haftada 6 Kilo Diyet Listesi

1.Gün: Bu diyet programında 1. Gün meyve günü olarak ilan edilmiş. Muz, Kavun ve Karpuz hariç her tür meyveyi tüketebilirsin.

2.Gün: Sabah kahvaltısında 1 adet haşlanmış patates önerilmiş. Diyet programının 2. Günü sebze günü olarak ilan edilmiş. Sebzelerin pişmiş, çiğ ya da konserve olmasının hiç  bir önemi yok. Ayrıca porsiyonlar için hiçbir sınırlama getirilmemiş. Dikkat etmen gereken tek bir konu var. Sebzeleri pişirirken yağdan ve Hindistan cevizinden kaçınmak.

3.Gün: Bugün tartılma günü. Kilo vermiş olman gerekiyor. Sebzeler ve Meyvelerden ortaya karışık yapma zamanı. Muz ve Patates harici, sebze ve meyvelerden dilediğin porsiyon büyüklüğünde sınırlama olmaksızın yiyebilirsin. Ancak sen yine de diyet yaptığını unutma ve lütfen abartma.

4.Gün: Muz ve Süt günü. En fazla 8 adet Muz yiyebilir ve 3 bardak süt içebilirsin. Takviye olarak 1 kase Sebze çorbası ile kendini ödüllendirebilirsin.

5.Gün: 1 Haftada 6 Kilo Diyet programının en mutlu günü. 1 fincan pilav yiyebilirsin. Ayrıca 6 adet domates serbest. Ancak, ürik asit dengesinin sağlanması ve vücut temizliğin için bugün 10 bardak yerine 12 bardak süt içemelisin.

6.Gün: Bugün tekrar sebze günü. 2.gün’den farklı olarak, 1 fincan pilav yiyebilirsin. Gönlünden geçen tüm sebzeleri yemekte serbestsin.

7.Gün: Bugün sabırsız bir gün. Çünkü yarın tartılarak sonucu göreceksin. 1 fincan pilav, sebze ve meyve suyu tüketebilirsin.

1 haftada 6 Kilo Diyet programı ile ilgili tavsiyeler

  • 4-5 gün dinlendikten sonra, programı istediğin kadar tekrarlayabilirsin.
  • Programın en önemli unsurunun günde 10 Bardak su içmek olduğunu unutmayın. İçimi değiştirmek ve kolaylaştırmak için suya biraz limon sıkabilirsin.
  • Program süresince, çay, kahve ve şeker tüketiminden kaçının.
  • Yüksek kalorili yiyeceklerden kesinlikle kaçının.
  • 7.günden önce meyve suyu tüketmeyin.

1 haftada 6 kilo ile vücutta neler oluyor ?

  • Birinci Gün: Vücut 7 günlük diyet programına hazırlanıyor. Tek besin kaynağın “Meyveler”. Meyveler mükemmel doğal besinlerdir. Yaşam enerjini korumak ve gereken besinleri sağlıklı bir şekilde almak için harika yiyeceklerdir.
  • İkinci Gün: Vücutteki karbonhidrat dengesinin sağlanmaya başladığı gündür. İhtiyaç duyulan enerji ve denge sabah tüketilen patatesten alınır. Günün geri kalanı karbonhidrat içermez ve besin ihtiyaçları lifli sebzelerden karşılanır.
  • Üçüncü Gün: Patates yasaklanmıştır. Çünkü ihtiyaç duyulan karbonhidrat meyvelerden alınacaktır. Vücut artık yağ yakmak için hazırlanmıştır.
  • Dördüncü Gün: Muz ve Süt. Bu güzel sürprizler moralini biraz yerine getirecek. Muhtemelen izin verilen tüm muzları yemek istemeyeceksin . Ancak muz ile tatlıya olan özlemini bir nebze hafifletmiş olacaksın . Süt ve Muz ile ihtiyacın  olan  potasyum ve sodyumu almış olacaksın.
  • Beşinci Gün: Pilav karbonhidrat ihtiyacını  karşılarken, domates sindirim sistemi için gereklidir. Bir fincan pilava izin verildi diye hepsini yemek zorunda değilsin. Porsiyonu biraz daha ufaltabilirsin. 6 adet domatesi yemene izin var.
  • Altıncı gün: Beşinci gün ile benzer olaylar olmaktadır.
  • Yedinci gün: Kendini tebrik edebilirsin. Sonuçları görmene az kaldı.

Diyetlerde mühim olan aç kalmamaktır. Acıktığını hissettiğin anda o gün için izin verilen besin gruplarından birini tüketin. Asla aç kalmayın, çünkü açlık diyetten vazgeçmenin en temel sebebidir. Aç kalmamak için ikinci sığınağın aşağıdaki çorbadır. Bu çorbayı günün her saati istediğin kadar içebilirsin.

1 haftada 6 Kilo Çorba Tarifi
  • Su
  • 6 adet Kuru Soğan
  • 2 adet Yeşil biber
  • 3 adet Domates
  • Lahana
  • 1 demet Kereviz

Çok kilolu erkek ve kadınlar için önerilen 1 haftada 6 kilo isimli diyet programı ile ciddi sağlık sorunları yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

NOT: 1 haftada 6 kilo isimli diyet programı Jatland.com sitesinden alınmıştır.

Zayıflama Programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Benzer Konular: