Bir Sayfa Seçin

Blogda Tanıtım için nasıl yazı hazırlanır

Blogumuz hazır ve artık yazılarımızı paylaşmaya başlayabiliriz. WordPress Videolu Kurs ürünü için tanıtım yazıları hazırlayacağız ve Affiliate linkimizi yazıların içine yerleştireceğiz. Bu sayede sitemizi ziyaret eden ve bu yazıları okuyan kişiler linkinizi tıklayarak ürünü satın aldıklarında komisyon kazanacağız. Ancak öncelikli olarak blogumuza ziyaretçi çekmeliyiz. Bugün ağırlıklı olarak yazının nasıl hazırlanması gerektiği konusu üzerinde duracağım. Alternatif trafik yaratma kaynaklarından bahsedeceğim ancak çok derinlemesine ele almayı planlamıyorum.

Tanıtım yazısı nasıl hazırlanır

İlk kural ;

Tanıtacağınız ürünü önce siz tanıyın. Ürün hakkında detaylı bir araştırma yapın. Sitenin görünümüne, sitede verilenlere dikkat edin. Konuya hakim olmazsanız yazdığınız tüm yazılar havada kalacaktır ve inandırıcılıktan uzak olacaktır. Kendinizi alıcı gibi düşünün. Siz nelere dikkat ederdiniz, neleri duymak isterdiniz iyice düşünün. Varsa kullanıcı yorumları alanını ziyaret edip inceleyin. Bu yorumların hepsi size ayrı bir yazı konusu çıkartacaktır.

İkinci kural;

Asla kimseyi kandıraya çalışmayın. Bu size çok büyük zarar verecektir. Gerçekler ne ise onu yazmaya çalışın. İnandırıcılığınızı kaybettiğiniz noktada, satış imkanınızda sıfıra düşecektir. İncelediğiniz ürünün kötü yanları varsa bunlarda belirtin. Bırakın ziyaretçi kendisi karar versin.

Üçüncü kural;

Tamamen Google’u hedef alarak yazı yazmayın. Sonuçta bunu insanlar okuyacaklar. Google’da bunu dikkate almaktadır. Google algoritmasında insanların sevdiği yazılar her zaman üst sıralarda yer alırlar. Kısacası Google insanların sevdiğini sever ve insanlara daha çok sevdirir. Ayrıca ziyaretçilerin her biri potansiyel bir trafik kaynağıdır. Yazdığınız yazıların beğenilmesi onların paylaşılması anlamına gelir. Paylaşım ise yeni trafik demektir.

Dördüncü kural;

Google algoritmasını dikkate alın. Google sitenizi indexlerken belirli kurallara dikkat eder. Bu algoritma ise insanlar tarafından kolay okunabilme ve aradıklarına en yakın sonuçları görebilmelerini sağlar.

Beşinci Kural;

Özgün içerik. Şu ana kadar yazıların genel hatlarından bahsettim. Özgün içerik ise yukarıda saydıklarımı tamamlayan en önemli unsurdur. Yazılarınızı başka bloglardan kopyala yapıştır yaparak oluşturmayın. Tamamen size özgü olsun. Yazdığınız yazının internette bulunmadığından emin olun. Hem Google hemde ziyaretçiler kopyala yapıştır içerikten hiç hoşlanmazlar. Eğer bir yerlerden birkaç cümle alıntı yapacaksanız kesinlikle  alıntı işaretlerini kullanın. Özgün içerik zahmetli ve uzun bir süreç olabilir. Yazılarınız arttıkça karşılığını göreceğinizden emin olabilirsiniz.

Google ( SEO ) Uyumlu yazı hazırlamak,

WordPress bu konuda oldukça zengin bir altyapı sağlamaktadır. Sayfa içi ve sayfa dışı linkler sayfa kaynağında zaten mevcut. Sizin yapmanız gereken, insanların anlayabileceği dilde Google’a uygun yazılar hazırlamaktır. Peki bu nasıl oluyor?

Title (Konu başlığı): Yazının başlığı son derece önemlidir. Google Keywords tool ile yaptığınız araştırma sonucu anahtar kelimeye yönelik bir yazı hazırlayalım. Örneğin “Wordpress Eğitim Seti” adı altında bir yazı hazırlayacağız. Bu arama kelimesi başlangıç için oldukça uygun. Aylık araması 260 kişi olarak gözüküyor. Rekabet ise düşük. Bu nedenle hazırladığımız yazı ilerletyen dönemlerde üst sıralara taşınabilir. İlerleyen zamanlar diyorum çünkü domain yaşı yine önemli bir kriterdir. Yazımızın Başlığı (Title) “Wordpress Eğitim Seti”. Bu konu başlığının ve anahtar kelimenin hazırladığınız yazı içerisinde 5 defa geçmesine dikkat edin. Bu verdiğim rakam yazdığınız yazının 500 ile 700 kelime arasında olması durumunda geçerlidir. Son olarak Title’ın son cümlede ve ilk cümlede geçmesi gerekmektedir. Yazının sonunda bu kelimeler cümle içinde geçsin diye anlamsız cümleler kurmak ya da arka plan rengi ile aynı yapıp ziyaretçiler görmesin ama google görsün mantığı son derece sakıncalı bir düşüncedir.

Description (Açıklama): Açıklama bölümü genellikle yazının ilk 150 – 160  kelimesinden oluşur. Daha uzun ya da daha kısa açıklamalar google tarafından sevilmez. Bu açıklama bölümü ilk satırlar olacağı için konu başlığının en az bir kere geçmesine dikkat edin. Bunu yaparken sadece yazmış olmak için yazmayın. Okunduğunda anlamlı olması daha önemlidir.

Keywords ( Anahtar Kelimeler): Anahtar kelimeler ile Google’a sesleniyorsunuz. “Ey Google ben bu yazıyı şu anahtar kelimeler için yazdım” diyorsunuz. “Bu anahtar kelimeler geçtiğinde lütfen benim sitemi göster” demektir. Bu nedenle Anahtar kelime olarak Title ve türevlerini kullanabilirsiniz. 5’ten fazla kelime kullanılması sakıncalı olmaktadır. Anahtar kelimeleri tek tek yazmak yerine sözcük öbekleri seçmeniz daha doğru olacaktır.

H1, H2 ve H3 başlıkları: Bu başlıklar Google tarafından özel olarak değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili açıklamaların ne derece yerinde verildiğini gösterir. Title ve Anahtar kelimelerinizin H1, H2 ve H3 taglar arasında geçmesine dikkat edin. Tabiki sadece yapmış olmak için yapmayın. Hem ziyaretçiniz hem de Google botları tarafından anlamlı olması gerekmektedir.

Altı çizili (Underline) anahtar kelime: Anahtar kelimenizin ya da Title’ın yazı içinde bir kez altını çizin.

Kalın Harf Kullanımı: Anahtar kelimenizi ya da Title yazı içinde bir kez kalın (bold) yapılmalıdır.

Yatık Harf Kullanımı: Anahtar kelimenizin ya da Title’ın yazı içinde bir kez yatık yazılması gerekir (italic)

Yukarıda bahsettiklerimi yaparken kesinlikle sadece Google’ı hedef almayın. Ziyaretçilerinizin dikkatini çekmek istediğiniz noktalarda bunu yapın.

Bir adet resim paylaşın: Konu ile ilgili en az bir resim paylaşın

Sayfa için Link: Yazdığınız yazının içinde konu ile ilgili en az bir adet site içi link yayınlayın. Yazının sonundaki Benzer Konular bunun için son derece uygun olacaktır.

Sayfa dışı Link: Konu ile ilgili en az bir adet sayfa dışı link verin.

Etiketler: Sayfa etiketlerini doğru ve anlamlı bir biçimde verin.

Affiliate Link: Affiliate Linklerini saklamak ya da saklamamak işte bütün mesele bu. Bir çok affiliate linklerini saklamayı tercih etmektedir. Ancak Google’a göre Affiliate linklerinin saklanmaması gerekiyor. Burada tercih tamamen size kalmış durumda. Google ile yaptığım yazışmalarda Affiliate Linklerin saklanmaması gerektiğini öğrendim ve ben artık saklamıyorum. Ziyaretçinin Affiliate linklere alışması için de son derece önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.

Netice olarak, yazılarınızı özenle ve titizlikle hazırlayın. Araştırma yapın, Google’a uyumlu hale getirirken ziyaretçilerinizi üzmeyin. Değerli yazılarınız elbette hak ettiği karşılığı bulacaktır.

Artık yazımızın  şablonunuda çıkardık ve kafamızda hazır hale geldi. Bir sonraki yazımda Affiliate Link nasıl eklenmeli? Konusuna yer vereceğim.

Blogdan nasıl para kazanılır – ( ürün tanıtımı ) konuları:

 Benzer Konular: