Bir Sayfa Seçin

Blogdan nasıl para kazanılır – (ürün tanıtımı)

“Blogdan nasıl para kazanılır” yazı dizisinin bu bölümünde, “ürün tanıtımı” yaparak blog üzerinden nasıl kazanç elde edebilirsiniz bunu anlatmaya çalışacağım. Konuya girmeden önce gerçekten para kazanılıyor mu ? sorusunu cevaplamak istiyorum. Evet gerçekten para kazanılabiliyor. “uyduhaberlesme.com” sitesinin tüm gelirleri, affiliate marketing teknikleri kullanılarak elde edilmektedir. Bu yazıyı hiçbir gelir kaygısı olmadan, tamamen bildiklerimi paylaşmak için yazıyorum. Blogumu kurarken temel amacım, uydu haberleşme teknikleri hakkında bildiklerimi paylaşmaktı. Sektöre ilk girdiğim dönemlerde, uydu haberleşme hakkında Türkçe yazılı kaynak bulmak oldukça zordu. Sonra emek vererek bu siteyi hazırladım ve ziyaretçi sayım gün geçtikçe artmaya başladı. Bu noktadan sonra elimde var olan potansiyeli değerlendirmeye karar verdim ve blogumdan nasıl para kazanabileceğimi araştırmaya başladım. Farklı yöntemleri denedim, her denediğim yöntem bana bir tecrübe kazandırdı. Hepsinden de gelir elde ettim. Şimdi bunları farklı başlıklar halinde ele alıp sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bir önceki yazımda ( – blogdan nasıl para kazanılır -) farklı tekniklerin ana başlıklarını vermiştim. Bu ve bundan sonraki yazılarımda ise tekniklere ayrı ayrı yer vermeyi düşünüyorum. İlk ele alacağım konu;

ürün tanıtımı yaparak blogdan nasıl para kazanılır?

Bu başlık altında neler bulacaksınız

  • Ürün tanıtımı yapmak ne demektir?
  • Blogumda tanıtılacak ürünleri nereden bulabilirim?
  • Ürün tanıtımı için alan adımı (Domain) nasıl seçmeliyim?
  • Blog nasıl kurulur?
  • Wodpress’te Blog Nasıl Kurulur?
  • Tanıtım için nasıl yazı hazırlanır?
  • Affiliate linkimi nasıl eklemeliyim?
  • Linkimin tıklandığını ve satış gerçekleştiğini nasıl takip edebilirim?
  • Komisyonlarımı nasıl alabilirim?

Ürün tanıtımı yapmak ne demektir?

Ürün tanıtımı, başkaları tarafından hazırlanmış ve doğruluğuna inandığınız ürünler hakkında tanıtım yazıları hazırlamaktır. Tanıtım yazıları ile sitenize ziyaretçi çekebilir ve satıştan komisyon kazanabilirsiniz. Dünya genelinde affiliate piyasasına bakıldığında ürünün doğruluğunu sorgulamak konusunda fikir ayrılığı vardır. Kimi Affiliate’ler, ürünün içeriğini hiç önemsemez ve tanıtım yaparak komisyon kazanmayı hedefler. Kimi Affiliate’ler ise tamamen güvendiği, doğruluğuna inandığı ürünlerin satışına aracılık ederler. Burada tercih size kalmıştır. Hedeflerinizi iyi belirlemeniz gerekir. Siz; ürün ve ziyaretçi için bir arayüz oluşturmaktasınız. Güvenirliliğiniz son derece önemlidir. Farklı bloglarda farklı ürünler için tanıtım  yazıları hazırlayıp satış yapıyorsanız, size olan güven kaybı riskini dağıtmış olursunuz. Ancak tek bir blog üzerinden farklı ürünlerin satışına yöneliyorsanız, takipçilerinizin güvenini kaybetmemek için doğru veriler vermeniz yerinde olacaktır.

Neden ürün tanıtım yazısı hazırlamalıyım?

Affiliate olarak, satışlara aracılık etmek ve komisyon kazanmak için farklı yollar mevcuttur. Konu başlığına sadık kalarak tanıtım yazıları üzerinde durmayı planlıyorum. Facebook reklamları, Google adsense, mailing kavramlarına ilerleyen yazılarda değineceğim.

Blogdan para kazanmak için neden ürün tanıtım yazısı hazırlamalıyım?

Benim kendi yaptığım çalışmalar sonucunda en yüksek kazancın ürün tanıtımı ile elde edildiğini düşünüyorum. Bunun nedeni ise geri dönüşüm oranının yüksek olmasıdır. Örneğin; Google’da “Eski sevgiliyi geri kazanmanın yolları” olarak araştırma yapan birisinin, sizin bu konu hakkında yazdığınız bir yazıyı gördüğünde sitenizi ziyaret etme  ve affiliate linkiniz üzerinden satın alma ihtimali oldukça yüksektir. Ziyaretçi, zaten bu konu hakkında araştırma yaptığı için odaklı bir trafik kaynağı olarak sitenize gelmektedir.

Bu verdiğim örnek diğer para kazanma yöntemlerine oranla daha yüksek bir getiriye sahiptir. Kimi ürün satışları %75’e varan komisyon oranları bırakmaktadır. Tıklama ve kazanç oranlarına baktığımızda benim açımdan ürün tanıtım yazısı ile satış yapmak çok daha verimli gözükmektedir

Satın alma işlemi ise birden fazla faktöre bağlı olarak gerçekleşir ya da gerçekleşmez. Öncelikli olarak satış sayfasının ürün sahibi tarafından profesyonel bir şekilde hazırlanması gerekir. Sizin verdiğiniz bilgiler ile satış sayfasındaki bilgilerin örtüşmesi gerekir. Yazdığınız yazılara emek vermeniz ve araştırma yapmanız son derece önemlidir. Sonuçta; ziyaretçiyi satın almaya ikna edecek ilk kişi sizsiniz. Vereceğiniz yanlış ve aldatmaya yönelik bilgiler ziyaretçi tarafından algılanacaktır. Siz sadece linkinizi tıklatmış olursunuz nihai amacınıza ulaşamazsınız.

ürün tanıtım yazısı

Affiliate Marketing diagramı

Bu başlangıç bilgilerinden sonra adım adım ilerlemeyi planlıyorum. Bu sayede elinizde bir yol haritası olacak. Sabırlı ve doğru bir strateji ile emeklerinizin karşılığını alacağınızı düşünüyorum. Diğer yazılarımı belirli bir sıraya göre hazırladım. Başarılı olabilmek için sırayla okumanızı ve uygulamanızı tavsiye ederim.

Blogdan nasıl para kazanılır – ( ürün tanıtımı ) konuları:

 Benzer Konular: