Bir Sayfa Seçin

Depresyona Son Kitabı

Genel olarak duygu ve düşüncelerin körelmesi olarak tanımlanan depresyonun en iyi ilacının kitaplar olduğu söylenmektedir. Bahsedilen kitaplar insanı depresif halinden çıkartıp hayattan zevk almasını sağlayacak türde yayınlardır. Depresyona son kitabı, uzun süreler depresyonla farklı şekillerde mücadele eden birisinin hastalıktan nasıl kurtulduğunu anlatıyor. Birebir sorunları yaşayan ve çözen yazar herkesin depresyon denen zihin hastalığından kendi imkanlarıyla kurtulabileceğinden bahsediyor.

Depresyon Sebepleri Nelerdir?

Türkiye genelinde yapılan araştırmalar kadınların erkekleri göre 2 kat daha depresyon hastalığı ile boğuştuğunu ortaya koyuyor. Cinsiyet farkı, yaşanılan toplum davranışlarıyla birlikte değişik sonuçları da getiriyor. Hem hormon farklılıkları hem de sosyal çevre birleştiğinde kadınların erkeklere göre 2 kat depresyona girmeleri kaçınılmaz oluyor.

Depresyona son kitabının hediye kitapçıklarından sonra bahsetmeyi planlıyordum ama yeri gelmişken belirtmek istedim. Hediye kitaplardan 2 tanesi “depresyona iyi gelen yazılar” başlığı altında özetlenebilir. Bir tanesi kadınlar diğeri de erkekler için. Kadınlar için hazırlanan kitapçığın sayfa sayısı 130, erkekler için hazırlananın sayfa sayısı 127.

Depresyon sebeplerine geri dönecek olursak;

  • Ebeveynlerinin olmaması (erken yaşta kaybetmek)
  • Kötü madde kullanımı
  • Kadın olmak bile başlıca bir sebep
  • Erken ebeveyn kaybı
  • Özgüven düşüklüğü
  • Eşinden boşanmış olmak ya da ayrı yaşamak
  • Ekonomik sıkıntılar

Şeklinde sıralanabilir, ancak bunları daha önce duymuş olduğunuzu tahmin ediyorum. Sadece teşhis koyar gibi uzaktan ahkam kesmek herkese kolay gelir. Depresyona son kitabı yazarı ise bizzat kendi yaşadıklarından yola çıkarak çözümü sunmuş. Az önce yukarıda belirttiğim hediye kitapların depresyon kitap tavsiye olarak verildiğini de unutmamak gerekiyor.

depresyona son kitabı

Depresyona Son Kitabı

Depresyona İyi Gelen Kitap PDF

Hayatta en çok yapmak istediğimiz şeylerden bile bizi koparan depresyon hastalığı için çözümler depresyona son kitabı (PDF) içinde. Muhakkak okumanızı tavsiye ederim. Kitabın yazarının aşağıdaki cümleleri son derece anlamlı geldi bana. Ama önce diğer bir blogger arkadaşın yazdığı satırları paylaşmak istiyorum gerçekten çok hoşuma gitti 🙂

Sevgilinden mi ayrıldın? İşlerin iyi gitmiyor mu? Tatile çıkacak para mı bulamadın? Bunun gerisini tahmin ettiğini düşünüyorum, hani şu fenomen olmuş Youtube videosundan bahsediyorum. Ama benin yaklaşımım “Bana ne” olmayacak. Depresyona son kitabı hakkında konuşmak istediğim için bu konuyu açtım.

Kaynak: https://www.sevgiliyigerikazanma.com/depresyona-son-kitabi/

Şimdi kısa kısa yazarın neler dediğine kulak verelim. Ama isterseniz buraya ya da yukarıdaki resme tıklayarak kendiniz de doğrudan okuyabilirsiniz. Bence sizi ne kadar iyi anladığını öğrenmek için sitesini ziyaret etmelisiniz. Benim burada yazdıklarımdan çok daha fazlasını paylaşıyor olacak.

Her Telden: