Bir Sayfa Seçin

Elektronik Sigaram ve Ben

Elektronik Sigara ve Ben 2 haftalık maceramı paylaşmak istiyorum. Herhangi bir reklam ya da taraflı görüş olduğu düşünülmesin diye son derece samimi yazmaya çalışacağım. Elektronik sigaramı 2 hafta önce aldım. Çevremdeki arkadaşlar memnun kaldıklarını belirtmişlerdi. Aralarında “Ben 1 hafta sonra tekrar sigaraya döndüm” diyenler de oldu tabi ki. Aslında bu işin sonucu yola nasıl ve ne için çıktığınıza bağlı.

Benim gördüğüm kadarı ile Elektronik sigara macerasının 3 hikayesi var.

  1. Denemek istiyorum diyenlerin hikayesi
  2. Sigara içmek istemiyorum, elektronik sigaraya devam edeceğim diyenlerin hikayesi
  3. Sigarayı tamamen bırakmak istiyorum diyenlerin hikayesi.

Bu 3 gurubun da hedefleri farklı. Ortak noktaları ise bir şekilde elektronik sigara ile tanışmış olmalarından geçiyor. Sonuçlar da farklılık gösteriyor. Ben 3. guruba dahilim. Elektronik sigarayı bir amaç değil sigarayı bırakmak için araç olarak görüyorum. Bu nedenle elektronik sigaramı da ona göre seçtim. Haznesi küçük bir sigara seçtim kendime (eRoll). Likit olarak da yine nispeten düşük mg ile başladım (18mg). Yaklaşık 2 haftalık süre  içinde 10 ml’lik ilk likitimi bitirdim. Normalde 10 ml likit kullanıma göre 4-5 gün içilebiliyor. Dediğim gibi benim amacım bırakmak olduğu için minimum seviyede tüketiyorum.

eroll-demo2

 

Sigara içemeyeceğim yasağı koymadığım için kendime stres olmuyorum. Bu nedenle 10ml 2 hafta gibi bir süre yetti bana. Şimdi nikotin seviyesini biraz daha düşürerek 11 mg’lik bir likit aldım. Yanında da karamel aroması istedim.

Yukarıda bahsettiğim 2 numaralı hikayenin sahipleri sigaranın dumanından, 4000 çeşit zararlı maddesinden, kokusundan ve aile bireylerine verdikleri zarardan ötürü elektronik sigaraya geçiyorlar. Dünya üzerinde 12 milyon kullanıcısı olan elektronik sigarayı bırakıp tekrar sigaraya başlayanlar genellikle 1 numaralı hikayenin oyuncuları.

Elektronik sigaranın zararları henüz netlik kazanmış değil. Pek çok spekülasyon var şu anda  Türkiyede. ABD ve Avrupada yasak değil. Sigaranın zararları ise net bir biçimde ortaya konmuş durumda.

Dediğim gibi sigarayı elektronik sigara ile bırakmak için kendime 6 aylık bir program yaptım. Beni şu ana kadar sigaradan tamamen uzak tutabilen tek yöntem bu elektronik sigara oldu. 18 mg ile başladığım nikotin seviyesini 6 ay içinde sıfıra düşürerek sigarayı tarihe gömmek istiyorum.

Az önce bahsettiğim gibi eRoll kullanıyorum. Son derece şık bir tasarıma sahip. Şarj kutusu iPhone gibi gözüküyor. Bana göre değil ama yoğun bir biçimde sigara içenlere göre dezavantajı ise haznesinin çabuk bitiyor olması. Ben 2 – 3 günde bir dolduruyorum ve son derece memnunum.

Elektronik sigara ve likit fiyatları ile ilgili detaylı bilgiyi http://sonsigaran.com adresinden temin edebilirsiniz.