Bir Sayfa Seçin

ilk tanışma ve karizma

İlk tanışma anlarında karizma önemli bir etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalara göre insanlar ilk karşılaşmalarında ilk 3-4 saniye içerisinde karşısındaki insan hakkında bir ön fikir ediniyor. Ön fikir edinmekte en sık kullanılan yöntem karşımızdakinin Beden Dilini okumaktır. Bu konuda uzman olun ya da olmayın. Beden Dili işaretleriyle gönderilen sinyaller tarafımızdan alınmaktadır. Mühim olan bu sinyallerin nasıl yorumlandığıdır. Karşınızdaki insan “A” demeden onun tüm duygularını, arzularını, çekincelerini anlayabilirsiniz. “Beden Dili” sinyallerini doğru bir biçimde okuyabilmek için size “Beden Dili” e-kitabını tavsiye ederim. Beden Dili ile verilen mesajlar karşımızdaki tarafından doğrudan algılanır. Bu nedenle ilk görüşme sırasında sergilediğimiz Beden Dilimiz oluşturduğumuz  izlenim açısından büyük önem değer taşıyor. Olmak istemediğiniz gibi görünmek ya da olmadığınız gibi görünmek daha sonra toparlaması zor durumlara sebep olabilir. Karizmatik çekicilik, doğuştan gelen bir yetenek olabileceği gibi sonradan da geliştirilebilir. Karizmatik bireyler nasıl üstün iletişim yeteneğine sahip oluyorlar ve ilk tanışmada karizmanın vermiş olduğu büyüleyici çekiciliği nasıl sağlıyorlar.

Karizmanın ilk tanışma anlarındaki önemi

Yukarıda saydığım sebepler aslında bir ilişkinin temellerin ide sağlamlaştırır. Bugün birçok insan kişisel gelişimini  ve iletişim becerilerini en üst seviyeye taşımak için sürekli çalışıyorlar. Kişisel çekiciliklerini arttırmak ve özellikle karşı cins üzerinde sağlam etkiler bırakmak herkesin istediği bir olgudur. Bunun için emek harcamak ve gelişmek gerekir. Çoğu kimse karizmatik insanların gülmediğini, sert olduğunu düşünür. Aslında karizmatik insanların en çekici yanları; kendinden emin gülümsemesi ve bencil olmayışlarıdır.

Karşıdaki insanı yakalayabilmek için öncelikli olarak duygularına dokunmanız gerekir. Tamamen bencil bir yapıda sadece kendi egonuzu tatmin edersiniz. Karizmatik olduğunuzu düşünürken aslından tamamen itici bir tip olursunuz.

Sessizlik ile geçen dakikalar çok anlamlı olabilir. Konuşma olmadan geçen anları doldurmak için boşboğazlık etmeyin. Gerçekten söyleyeceğiniz bir şeyiniz yoksa, bir şey söylemenize gerek yoktur. Zorlama ya da abartılı iltifalatlardan kaçının. En önemli husus karşınızdakini tanımaktan geçer. Başkalarının duymayı istedikleri şeyleri söylemek onları sadece kısa bir süre mutlu eder. Daha sonra sizin düşüncelerinizin bir değer olmadığı ortaya çıkar. Anlamak, doğru zamanda doğru şeyleri söylemek çok daha çekicidir.

Sıcak bir ortam

İçinde bulundukları ortam insanları ya açar ya da tamamen kapatır. Herkesin kendi etrafına görünmez duvarlar örmesi mümkündür. Siz farkına varmadan sizin boyunuzu aşan duvarlar arkasında kendinizi bulabilirsiniz ve oradan görecekleriniz çok sınırlıdır. Önemli olan arkadaşça davranabilmek, duvarlar olmadan iletişime geçebilmektir. Kendilerini ifade edebilen insanlar mutlu insanlardır. İnsanların kendilerini ifade etmelerine izin verin. Gerçek dost olduğunuzu söylemenize gerek yok, kişiler dostlarının kim olduğunu bilirler ve paylaşıma açık olurlar

Vücut dili

Vücüt dilini iyi kullanmanız gerekir. Sadece bedeniniz orda olduğunda aklınız başka yerde olduğunda siz tam tersini söyleseniz bile vücudunuz sizi ele verir. Tam benliğinizle orada olan stresten ve gerginlikten uzak durun. Kelimelerin anlatmadığı bir çok şeyi beden dilimiz söyler.

Karizmatik insanlar dünyadaki en akıllı, en pratik zekalı, en duygusal, en yakışıklı ya da güzel insanlar değillerdir. Onlar ne zaman, nerede ne yaptıklarını bilen insanlardır. Daha öncede söylediğim gibi ben profesyonel bir eğitmen değilim, bilgilerim ancak bana yetiyor. Sizleri bu konuda yönlendirebilecek çok etkili bir kaynak var.

İlk tanışma ya da sonraki dönemlerde. Toplantılarda, arkadaş ortamlarında çekici ve kalıcı olabilmek için hazırlanmış olan e-kitap ve video eğitim setlerinden oluşan etkili bir eğitimden bahsediyorum. Karşı cinsi etkileme ve ilk tanışma anından neler yapılması gerektiğini öğrenebileceğiniz siteye buradan ulaşabilirsiniz. RicciOx’in ( Site sahibinin)  karizma ve karizma sırları ile ilgili aldığı eğitimler, katıldığı seminerler onu bu konu hakkında uzman yapmış. Artık kendisi bilgilerini harmanlayıp farklı bir yol yaratmış ve başarılı olmuş. İlk tanışma ve karizma arasındaki ilişki yine bu eğitim seti (Tıkla İndir) içinde çok güzel bir şekilde anlatılmış.

Benzer Konular: