Bir Sayfa Seçin

Merkezi Uydu Sistem Çözümleri

Otel, Apartman gibi fazla sayıda kullanıcının olduğu bina komplekslerinde merkezi uydu sistem çözümleri birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Kapalı devre merkezi RF ve IF sistemleri sadece uydu çözümlerini kapsamamaktadır. Bina içerisindeki kullanıcıların TV yayınlarını alabilmesi için farklı platformlar vardır.

Merkezi sistem çözümleri için 0232 243 84 84

  • Havadan alınan yayınlar
  • Digital platformlar (Digiturk, D-Smart)
  • Kablolu TV
  • SMATV
  • Uydu yayınları

Eğer doğru ve profesyonel bir uygulama yapılmazsa, yukarıda sayılan bu platformlardan  sağlanan TV yayınlarının,  Otel – Apartman – Site gibi bina kompleklerindeki kullanıcılar tarafından izlenebilmesi için birçok farklı ekipman kullanılması gerekmektedir. Sonuç olarak verimsiz, müdahalesi zor, maliyeti fazla ve karmakarışık bir merkezi sistem inşaa edilmiş olabilir. Headend ve Merkezi uydu sistemleri konulu yazıda bu sistemlerin avantajları ile  ilgili detaylı açıklamaları yapmıştım. Bu yazımda ise farklı yayınların tekbir merkezde toplanarak dağıtılması ve kullanıcılara sunulması üzerinde durmak istiyorum.

Otel – Apartman – Site Merkezi Ortak Platform sistemleri

Yukarıda da bahsettiğim gibi TV yayınları farklı platformlar üzerinden yapılabilir, hatta bunlara radyo yayınlarınıda eklediğimizde ortaya çıkacak kablo karmaşasını gözünüzün önüne getirin. Ortak platformun hedefi, tüm bu farklı yayınların tek bir kablo üzerine bindirilerek kullanıcılara iletilmesi esasına dayanır. Bu sayede bir ya da birkaç yayın sistemi aynı kabloyla kullanıcının duvarındaki prize kadar ulaştırılır.

Ortak Platform

Merkezi Sistemler RF & IF çözümleri Ortak Platfom

 

Otel Apartman Merkezi uydu sistemlerindeki bu karmaşayı çözümlemek için üretilmiş ekipmanlardan bahsetmek istiyorum. Bu karmaşanın farkına varan firmalar, farklı yayın platformlarını bir araya toplayan merkezi uydu sistem ekipmanları üretmişlerdir. Daha sonra TV yayınlarına, Radyo yayınlarınıda ekleyerek tek kablo ile çözüme ulaşmışlardır. VSAT Uydu haberleşme,  Merkezi Uydu Sistem çözümlerini konusunda uzman firmalardan temin ettiği ekipmanlarla birlikte sunmaktadır.

Merkezi Uydu Sistemi Dağıtım Ekipmanları

Merkei Uydu Sistem Çözümlerine yönelik olarak kullanılan dağıtım ekipmanlarının genel özellikleri;

Amplifier

Yükseltici ( Amplifier)

YÜKSELTİCİLER

  • 2 ayrı yükseltici modeli mevcut
  • Her iki modelde combine yükselticilerdir. Havadan / Kablolu TV + Uydu yayın bandlarını combine edebilir.
  • Anahat Yükseltici (Line Amplifier)
  • Ev içi yükseltici (Subscriber Amplifier)
Bölücü ekipman

Bölücüler / Dağıtıcılar

BÖLÜCÜ / DAĞITICI PRİZLER

5-2400 MH band aralığında çalışan pasif ekipmanlardan oluşmaktadır.

 

 

 

 

Otel – Apartman – Site Kapalı devre merkezi (uydu) sistem çözümleriniz için iletişim bölümünden irtibata geçebilirsiniz.

Benzer Konular: