Bir Sayfa Seçin

Mini Uydu Alıcısı Nedir?

Mini Uydu Alıcısı Nedir? Mini Uydu alıcıları, Televizyonların SCART, AV ya da USB girişlerine takılan küçük uydu alıcılarıdır. Genel özellikleri ile klasik büyük kasalı uydu alıcıların görevlerini yerine getirirler. En büyük avantajları, küçük olmalarıdır. Bu sayede LCD, Plazma gibi televizyonlarla uyumlu olarak çalışabilirler. Televizyonun üzerindeki girişleri doğrudan bağlandığından yer kaybına sebebiyet vermezler.

Ayrıca, doğrudan bağlantı sayesinde, TV ile alıcı arasında kablo kullanım zorunluluğunu ortadan kaldırır. Yeni nesi uydu alıcıları olarak adlandırılan bu alıcılar, yüksek piyasa rekabet koşullarına sahiptir. Özellikle halka açık alanlarda duvara monte edilen televizyonlarda son derece kullanışlıdır. Uydu alıcısının kötü görüntü oluşturmasını engeller ve doğrudan televizyon bağlanırlar.

Mini Uydu Alıcısının Özellikleri Nelerdir?

Az önce de bahsettiğim gibi yoğun bir rekabetin yaşandığı segment’tir. Farklı markalar, her kesime hitap edecek şekilde farklı modeller üretiyorlar. Sınıf farkı olarak adlandırabileceğimiz bu değişiklikler kullanıcıların tercihlerine göre şekillenmiş durumda. HD ready, Full HD, Digital, SCART, USB, AV ve altın uç gibi değişik özelliklere sahip “mini uydu alıcısı” üretilmektedir.

Mini Uydu Alıcısı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Diğer tüm elektronik ekipmanlarda olduğu gibi mini uydu alıcısı alırken de göz önünden bulundurmanız gereken bir takım faktörler vardır.

  1. Güvenilir alışveriş mekanlarını tercih edin. İster inernet’ten ister doğrudan mağazalara gidip alış-veriş yapın güvendiğiniz ve bildiğiniz yerleri tercih edin. Özellikle internetten alışveriş yapıyorsanız, ürünün teslim süresine, teslimat şartlarına, kargo bilgisine ve kutu durumuna dikkat edin.

    mini uydu alıcısı nereden alınır

    Mini uydu alıcısı nedir?

  2. Alacağınız markanın bulunduğunuz ilde ya da bölgede servisinin olmasına dikkat edin.
  3. Mini Uydu alıcısı alırken garanti koşullarını göz önünde bulundurun. 2 yıl ve üzeri garantili cihazları seçin
  4. Mini Uydu Alıcısı ile ilgili önemli konulardan bir tanesi yazılım güncellemesinin yapılıp yapılamadığıdır. Eğer yapılabiliyorsa ne şekilde yapılıyor?
  5. Almak istediğiniz ürünün satış sayfası dışında ulaşabileceğiniz bir web sitesi var mı? Web sitesi nasıl hazırlanmış? Sormak istediğiniz temel soruların cevaplarını bulabiliyor musunuz? Eğer bulamıyorsanız forumlarda bilgi araştırmaktan helak olursunuz.
  6. Web sitesi üzerinden Yazılım ve Güncelleme desteği veriliyor mu? Her gün gelişme gösteren uydu teknolojilerinde cihazların yazılımlarının güncellenmesi gerekir.
  7. Teknik özellikler olarak bakıldığında farklı kriterlerin devreye girdiğini görüyoruz. Bu durumda en temel ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre hareket etmekte fayda var.
  • Mini Uydu Alıcısı ile Televizyon girişlerinin uyumlu olması
  • Kanal geçiş hızının çok yavaş olmaması
  • HD Ready ya da Full HD desteği. Full HD  özelliği olan cihazlarda bu özellikten yararlanmak için FULL HD yayın yapan kanalların olması gerekir. Dahası şifresiz olması gerekir.
  • Çocuk Kilidinin ve kanal kilitlerinin olması diğer önemli bir özelliktir.
  • Temel ihtiyaçlardan sonra daha gelişmiş kullanım için diğer özelliklere bakılabilir. DiSEcQ desteği, PVR (Personel Video Recorder) özelliği, Multimedya desteği (MP3, Video ve JPEG oynatabilme / Gösterebilme)

Mini Uydu Alıcısı Nedir? sorusuna bu cevapları verebilirim. Merak ettiğiniz başka konular varsa, iletişim bölümünden sorabilir ya da yazının altına yorum bırakabilirsiniz.

Benzer Konular: