Bir Sayfa Seçin

nasıl çekici olunur?

Kendinizi çekici bulmuyorsunuz ya da “nasıl daha  çekici olunur?” diye merak ediyorsunuz. Internet’te bu konu ile ilgili araştırma yapıyorsanız, kendinizde bir takım eksiklikler olduğunu düşünüyorsunuz. O zaman doğru yere geldiniz. Şimdi beraberce bir yolculuğa çıkalım. Kendi bildiklerimle, araştırdıklarımla bilimsel araştırmaları kaynaştıralım ve nasıl çekici olunur? sorusuna bir cevap bulmaya çalışalım. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi ben bir uzman değilim. Sadece, en az sizin kadar bu konuyu araştırdığımı söyleyebilirim ve bazı tavsiyelerde bulunabilirim.

Çekicilik göreceli bir kavramdır

Bilimsel araştırma ve sonuçlara geçmeden önce şunu belirtmekte fayda. Çekicilik göreceli bir kavramdır. Örneğin sizce birini çekici kılan nedir?

  • Hakkında pek fazla bilgiye sahip olmadığınız bir kız mı?
  • Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir kadına yardım eden bir adam mı?
  • Saçları uzun birisi mi?

Bu sorulara verilen cevaplar farklı olmaktadır. “Hakkında fazla bilgi sahibi olmamak” kimisi için çekici olurken, kimisi için güven sorununu beraberinde getirir. “Beden Dili” okumak sanatını öğrenerek, karşınızdaki kişi daha tek bir kelime bile etmeden, onun hakkında bir takım çıkarımlara varabilirsiniz. “Beden Dili” ile ilgili şu ana kadar okuduğum en faydalı e-kitabı sizlerle paylaşmak istiyorum. BURAYA tıklayarak aşağıda resmini gördüğünüz kitabı inceleyebilirsiniz. Konumuzla paralel olan bu ayrıntıdan sonra, kaldığımız yerden devam edelim. Örneğimizdeki “Yaşlı Kadına” yardım eden profil ise “iyi niyetli”, “yardımsever” gibi sıfatlar alırken bazılarımız için çekicidir. Dış görünüş hakkındaki çekicilik, bakan göze göre tamamen değişir.

Sözel Olmayan İletişim

Beden Dili

2004 yılında yapılan bir araştırma faklı noktaları ortaya çıkartmıştır. İlk ders günü üniversite öğrencileri arasında bir anket yapılmış ve sınıftaki bütün öğrenciler için “çekicilik” notu verilmesi istenmiştir. Bunun üzerine örenciler, sınıfta ilk kez gördükleri ve hakkında hiç birşey bilmedikleri diğer öğrencilere not vermişler. Aynı puanlama işlemini dönem sonunda tekrarlamışlar. Çekicilik konusunda verilen notlar, sezon sonunda sezon başına göre artış göstermiş. Hakkında hiç birşey bilmemek, gizemli olmanın doğrudan çekiciliği arttıran bir parametre olmadığını görebiliyoruz. Önemli olan ilk başta yakalanan bu etkinin güçlendirilmesidir.

Yine başka bir araştırma, halk arasında kötü-çocuk olarak tanımlanan insanların daha çekici olduğunu ortaya koymuştur. Burada da önemli olan husus kötülük ile heyecan arayan kavramlarını birbirinden ayırabilmektir. Kötü-çocuk tabiri ile suç işleyen, dolandırıcı ya da yalancı gibi profillerden bahsedilmiyor. Bazı kandınlar, sorun çıkaran, herşeyi kolay kabullenmeyen erkekleri daha çekici buluyor.

Hayata renk katan, farklılıklar yaratan insanlar da nasıl çekici olunur? sorusunu kendi içlerinde cevaplamış insanlardır. Her akşam eve gelip, TV karşısında dizi ya da film izlemektense hayata renk katacak ufak aktiviteler düzenlemekte çekicilik puanını arttırmaktadır. Aslında yapılan bu faaliyetler karşındakine değer vermekle ilgilidir.

Çekicilik ve güvenilir olmak

Kadınlar açısından bakıldığında, çoğu kadın hayatlarını değiştirecek inanılmaz yakışıklı bir adam hayal etmiyorlar. Dış görünüş ilk karşılaşmada belirli bir çekicilik sağlıyor. İlişkinin geri kalanında da yüzdesi düşse bile çekicilik sıralamasında kendine üst sıralarda yer bulabiliyor. Kadınlar, içlerinde bir kıvılcım oluşturacak ve bu kıvılcımı sürekli canlı tutacak güvenilir adamı bekliyorlar. ilk karşılaşmada tamamen birbirlerinden etkilenen insanlar bir müddet sonra birbirlerinden nefret eder hale gelebilirler. Beklentiler ya da beklentilerin karşılanacağını bilmek çekiciliğin diğer bir unsurudur. “Eğlenilecek insan, evlenilecek insan” deyimi hep bir şeylerin eksik bırakıldığının en somut örneğidir.

Eğlenirken sorumluluklarını yerine getirmemek ya da sorumlulukları yerine getirirken hayatı ıskalamak ilişkilerin temel sorunlarından birisi olarak karşımızda dimdik duruyor. Çekici ya da kalıcı olabilmek adına, başkası için sorumluluk üstlenmek, başkaları mutlu olunca mutlu olmak, başkalarını eğlendirmek gelir geçer çözümlerdir. Er ya da geç her insan özüne döner. Kendiniz için, kendiniz gibi bir şeyler yapmak hem sizin hayatı algılamanızı hem de etrafınızdakilerin sizi doğru algılamasını sağlar.

Çekici olmak için söylediklerinize dikkat edin

İster evli olun ister flört halinde olun. “Seni seviyorum” cümlesini kullanırken dikkat edin. Sabah elinizi yüzünüzü yıkarmışcasına sarf edilen özensiz “Seni seviyorum” cümlesi bir müddet sonra itici gelir. “Arabamı seviyorum”, “köpekleri seviyorum”, “bilardo oynamayı seviyorum” gibi kalıplaşmış bir hale gelir. Bu iki kelimeyi telaffuz etmeden de bunu ifade edebilirsiniz. Ve inanın çok daha çekici ve etkileyici olacaktır. Bu söylediğimi gerçekleştirmenin tek bir yolu yok. Bahsettiğim şey otobanda  ya da tek yönlü bir yolda adres tarifi değil. Partnerinize göre şekillendirmeniz ve üzerinde çalışmanız gereken ciddi bir olgudan bahsediyorum.

Nasıl çekici olunur? “Sosyal İletişim e-kitabı”

Araştırmalarım sırasında karşılaştığım güzel kaynaklardan bir tanesi de “Sosyal iletişim” e-kitabıdır. Ürünün satıldığı siteyi ve sahibi hakkında bilgi topladım. Kendisi ile uzun uzun sohbet etme fırsatımda oldu. Öncelikle şunu belirtmeliyim, böyle iddialı bir ürünü gördüğünüzde akla ilk gelen soru ” anlattıklarını uyguluyor mu?” oluyor. Evet uygulayabiliyor. Aldığı eğitimler, seminerler ve bunların üzerine kattığı kişisel gelişim eforu ile birlikte arzu ettiği noktaya geldiğini görebiliyorsunuz. Kendisine göre ise “daha yapılacak çok iş var”…Edindiği tecrübeleri e-kitap ve videolu eğitim seti haline getirmiş ve insanlara eksik olduğu konularda yardım ediyor. Ürünü alan kişilerin en büyük avantajı ise kendi kişisel bilgilerini kimseye açmak zorunda kalmamalarıdır. Size ait ve gizli bilgileriniz yine sizin oluyor. Kimseye bunları açmak zorunda değilsiniz. Bu oldukça büyük bir avantaj sağlıyor.Kendinizi açmakta sorun görmüyorsanız yine şanslısınız çünkü iletişim kanallarını kullanarak fikir alabiliyorsunuz.

Yaptığımız bu tanışma toplantısı sonucunda kitap için bir indirim kuponu temin ettim. Sosyal iletişim e-kitabını ve sitedeki diğer ürünleri “NJO-72D5k-10” bu kod sayesinde %10 indirimli olarak alabilirsiniz.  Sosyal İletişim e-kitabı ve diğer etkili yazılar için buraya tıklayın.

 

Ben elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım. Nasıl çekici olunur? sorusunu kendinizce cevaplamak isterseniz, yorum bırakmanız yeterli.

Benzer Konular: