Bir Sayfa Seçin

Nasıl Karizmatik olunur?

Nasıl karizmatik olunur? Bazı insanların, çevrelerindeki insanları büyülediklerini fark etmişsinizdir. Nasıl göründükleri ya da ne kadar zengin olduklarıyla ilgili değildir onları farklı yapan. Ortama geldiklerinde beraberlerinde bir öz güven ve samimiyet getirirler. İnsanlar onların yanında bulunduklarında farklı düşünüp, farklı hareket ederler. Karizmaya “çekim gücü” de denmektedir. Karizmatik insanlar hayatta bir çok kapıyı rahatlıkla açabilirler.

Karizmatik olmak için ne yapmak lazım?

Bu konuda profesyonel birisi değilim, uzmanlık alanıma girmiyor. Bu nedenle öncelikli olarak “Kişisel gelişim” üzerine bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ayna Yayınevi editörleri olan Cengiz Erengil ve Ahmet Y. Özbilen’in yayınlamış oldukları iki tane e-kitab’ı bu alanda yayınlanmış en güzel kitaplar olarak görüyorum. Konuyu sadece el kol hareketi olarak sığ bir biçimde ele almak yerine bütün bir şekilde ele almışlar. “Beden Dili“, “Beden Dili ve Karizma” adlı bu kitaplardan birini aldığınızda ikisine de sahip oluyorsunuz. İşin uzmanlarından biraz bahsettikten sonra, bende kendi sitemde bugüne kadar  topladığım bilgileri ön söz niyetine size aktarmaya çalışacağım.

nasıl karizmatik olunur

Karizmatik olmak için atılması gereken adımlar

  • Karizma Adımları 1 – Rahatlık

Rahatlıkla anlatılmak istenen olgu, rehavet değildir. İnsanlar arasında kurulan ilişkilerin duygular aracılığıyla aktarıldığı hepimizce malum. Tam bir bağ için tam bir konsantrasyon gerekir. Eğer etkileşime geçtiğiniz insanların yanında rahat, soğukkanlı ve onlara odaklı olamazsanız; tam bir etkileşim içine giremezsiniz ve karşınızdaki insanlar sizden sıradan bir insandan etkilendiklerinden fazla etkilenmezler. Sinir, stres, anlayışsız tavırlar ve dikkatsizlik etkileşimi bozan en temel faktörlerdir. Herhangi biri en az sizin kadar stresli ve sinirli olabilir. O halde derin bir nefes alın ve rahatlayın.

  • Karizma Adımları 2 – Öz güven

Karizma ile öz güven aynı şey değildir. Ancak öz güveni olan ve bunu çevrelerine gösteren insanlar daha karizmatik görünürler. Çevreye verdiğiniz bu öz güven hissi diğerlerine ilham kaynağı olabilir ve söyledikleriniz ya da yaptıklarınız fazla tartışılmadan kabul edilir ve saygı görürsünüz.

  •  Karizma Adımları 3 – Vücut Dili

Vücut dili sözcüklerin söylemedikleri anlamları karşınızdaki aktarmanın etkili bir yöntemidir. Öz güven mesajı verebilmek için duruşunuza dikkat edin ve geliştirmeye çalışın. Beden diliniz ve sözcükleriniz uyumlu halde olmalıdır. Sözcüklerinizle bir şeyler anlatmaya çalışırken beden dilinizle tam tersini söylemeyin. İnsanlar beden dili okuma uzmanı olmayabilirler ancak sizin beden dilinizi yinede anlayabilirler. Karizmatik insanlar beden dillerini çok sağlıklı ve doğru biçimde kullanırlar.

Örneğin; tokalaşma ve selamlama sırasında sadece karşınızdakine odaklanın. Göz teması kurun ve vücudunuz karşınızdaki insana yönelik olsun.

  • Karizma Adımları 4  – Samimi bir iletişim

İnsanlarla samimi ilişkiler kurmaya çalışın. Onların farklılıklarının hayata renk ve özellik kattığını bilin ve bunu belirtin. İnsan ilişkilerinizi samimi duygular üzerine inşaa edin. Duygularınızı tam olarak anlayabilmek, karşınızdaki insanların da duygularına dokunabilmek ve onları doğru yorumlayabilmenizi sağlar. Yapılan araştırmalar sonucunda karizmatik insanların güçlü duygularının olduğu ortaya çıkmıştır. Kendi duygularına ve karşısındakilerin duygularına tam olarak hakim olmak her şeyi daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Duygularını bastırmak yerine onları kontrol altında tutarak yaşayabilmek çok daha verimlidir. Bastırılan duygular stres sebebi olurken kontrol altındaki duygular hayatı ve insanları anlamayı kolaylaştırır.

Beden Dili ve Karizma Hakkında

Yazılar uzadıkça okuyucuyu sıktığını biliyorum. Bu sebeple şimdilik benim size verebileceklerim bu kadar . Daha profesyonel çözümler görmek istiyorum diyorsanız buraya tıklayarak Nasıl Karizmatik olunur?, Beden Dili, Beden Dili ve Karizma konularında çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Benzer Konular: