Bir Sayfa Seçin

Nikola Tesla Kimdir?

Soru oldukça kısa ve basit; “Nikola Tesla Kimdir ?” cevap ise bir o kadar uzun ve dolu bir hayatı anlatıyor. Elektiriğin babası, 20. yüzyılın en büyük dahilerinden biri Nikola Tesla’dır. Onun icatları 20. yüzyıla damgasını vurmuştur ve günümüzde onun fikirlerinin üzerine inşa edilmiş ekipmanları her gün kullanıyoruz. Bu kadar önemli bir kişilik olmasına rağmen esrarengiz bir şekilde; Isaac Newton, Arşimet (Archimedes), Alexander Graham Bell kadar popüler değildir. Elbette bunun bir takım sebepleri var yazının devamında yeri geldikçe değinmeye çalışacağım. Ancak öncelikle Nikola Tesla Kimdir? sorusunun tam olarak cevabını verebilmek için onun hayatı, buluşları ve sırları üzerinde duracağım.

Nikola Tesla Kimdir? ( Kısa hayat hikayesi)

Nikola Tesla 10 Temmuz 1856 yılında eskiden Avusturya İmparatorluğunun şimdi ise Hırvatistana bağlı olan Gosmic yakınlarındaki Smiljan köyünde doğmuştur. 7 Ocak 1943’te ( 86 yaşında ) ölmüştür. New York,  ömrünün büyük bir bölümünü geçirdiği şehir olarak tarihe geçmiştir. Bu uzun yaşamı boyunca ürettiği cihazlardan milyon dolarlar kazanmasına rağmen öldüğünde fakir bir adamdı. Kazandığı parayı 20. yüzyıla damgasını vuracak yeni icatlar yapmak için harcamış ve aykırılığına yakışır bir biçimde ölmüştür. Genelde hayat hikayeleri roman şeklinde oluyor. Ben ise gün gün hayatını anlatmak yerine kısaca bilgiler vermeyi tercih ediyorum. Çünkü Dünyanın en çok patent sahibi insanının buluşlarına daha fazla yer vermek istiyorum. Evet Nikola Tesla düyada en fazla icat yapan insandır.

Nikola Tesla Kimdir? İcatları Nelerdir ?

nikola tesla kimdir ve icatları

Nikola tesla kimdir - Tesla Coil

Bu yazıyı hazırlamadan önce onun hakkında oldukça fazla  bilgi sahibi olduğumu düşünüyordum. Araştırdıkça aslında pek fazla birşey bilmediğimi öğrendim. Aşağıdaki buluşları okurken bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Nikola Tesla İcatları

  • Alternatif Akım
  • Radyo
  • Uzaktan Radyo Kontrolü
  • X ışınları
  • Ölüm ışınları (Death Beam – 2. Dünya savaşında uçakları düşürmek için)
  • Radarlar ve Vericiler üzerinde ciddi çalışmalar yapmıştır.
  • AC Motorlar
  • Neon Lambalar
  • Floresan Lambalar
  • Kablosuz iletişim
  • Tesla Coil (Yüksek frekanslı Elektrik)
  • Dinomolar

Liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Burada verdiğim icatlara ve çalışmalara dikkat ederseniz, sanayi ve bilim adına çığır açan yenilikler olduğunu görürsünüz. Olmazsa olmaz bir konuda,  Thomas Edisson ve Nikola Tesla çekişmesidir. Nikola Tesla aykırı bir bilim adamıydı. DC (Doğru Akımın) iletim kanallarında verimsiz olduğunu bunun yerine Alternatif akımın kullanılması gerektiğini savunmuştur. Başta Thomas Edisson ve dönemin önde gelen bilim adamları ise bu düşünceye delilik olarak bakmış ve red etmişlerdir. Zaman Nikola Tesla’nın ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Günümüzde şehirler arası enerji hatları Alternatif Akım taşımaktadır. Bu nedenle onun icatları hep red edilse de gün geldiğinde gerçekliklerini ispatlamaktadır. Örneğin 100$’lık bir yatırımla bedava elektrik üretebilmek gibi çılgınca bir fikir bugün onbinlerce insan tarafından kullanılmaktadır. Bu konuya “Nikola Tesla’nın Sırrı” başlığı altında biraz sonra yer vereceğim.

Internette araştırma yaparken çok güzel bir tanımlama okumuştum, hangi site olduğunu ve sahibini tanımıyorum. Bu nedenle alıntı şeklinde özetleyeceğim.

Gerçekten bir çoğumuz Thomas Edisson’u biliyoruz ama elektiriğin babası Nikola Tesla’yı tanımıyoruz. Bir çoğumuz onun adını bir strateji (Red Alert ) oyununda bulunan bir bina ismi olarak hatırlıyoruz.

Nikola Tesla Neden Dışlandı

Nikola Tesla’nın diğer bilim adamları gibi ünlü olup sevilen biri olarak isminden söz edilmemesinin sebebi olarak en büyük icadı olan “Bedava elektrik üretmek” olduğu öne sürülmektedir. Onun düşüncesine göre Yeryüzü ve Güneş kullanılarak aradaki potansiyel farktan elektrik üretmek mümkündü ve bunu ispatlamıştı. Ancak dönemin büyük enerji firmaları sponsorlara baskı yaparak bu modelin gelişmesini engellediler. Bu onlar için yıkım demekti. Projeyi geliştirmek için tüm mal varlığını harcadı ve başarılı oldu. Ancak bunu devam ettirecek kadar uzun yaşayamadı. Ölümünden sonra bu konu tamamen tozlu raflardaki yerini aldı ve dökümanlar yok edildi. En azından öyle düşünülüyordu. Daha sonrada bu dökümanlar ortaya çıktı ve Nikola Tesla’nın sır perdesi aralanmış oldu.

Nikola Tesla ve Bedava Elektrik

Fosil enerji kaynaklarının tükendiği tüm bilim adamları tarafından doğrulanmakta. Bu nedenle her geçen gün enerji için ayırdığımız bütçede artmak zorunda. İngilizceniz varsa “Nikola Tesla Sırları – Nikola Tesla Secret” okumanızı tavsiye ederim. Bu kitap sayesinde $100 dolar bir maliyetle sürekli olarak gece ya da gündüz bedava elektirik üretmeyi öğrenebilirsiniz. Nikola Tesla bedava elektrik üretmenin yolunu kısaca şöyle açıklamıştır;

Güneş en büyük enerji kaynağıdır ( 200 millyar volt). Dünyamız ise en büyük kondansatördür ve bu kondansatör (Dünya) negatif enerji ile şarj edilebilir. Dolayısı ile Güneş ve Dünya arasında muazzam bir enerji akımı vardır. Bu enerji bedava olarak kullanılabilir. Nikola Tesla Sırları’nı bir e-kitap’tan daha fazlasıdır. Devre çizimleri, açıklayıcı videolar, dökümanlar vb. gibi tam bir çözümdür. Üyeliğinizi gerçekleştirdikten sonra bu ingilizce kaynaklara ulaşabiliyorsunuz. Bunu kullanan var mı? sorusu hemen akla gelebilir. Şu ana kadar oluşan rakamları sizinle paylaşmak istiyorum. Çünkü rakamlar herşeyi söylüyor.

Satın alan kullanıcı sayısı : 236.000
Ülke Sayısı : 160
Nikola Tesla Secret Geri iade oranı: %5.1
Nikola Tesla Secret Memnuniyet oranı:%94.9

Nikola Tesla Kimdir? Final

Yazının içeriğinde de bahsettiğim gibi onun yaşantısının hangi yıllarda nerede geçtiğini anlatmak yerine onun önemine vurgu yapmaya çalıştım. Bu sayede onu daha rahat anlayabileceğimizi ve Nikola Tesla Kimdir? sorusunu daha rahat cevaplayabileceğimizi düşündüm.

Benzer Konular: