Bir Sayfa Seçin

 Oryantal Dersi

Oryantal Dersi alarak göbek atmayı, gerdan kırmayı öğrenmek isteriz. Ama bunun önüne de pek çok engel çıkartırız. Ya zaman bulamayız, ya kursa ayıracak maddi imkanımız yoktur. Ya evden çıkıp kursa gitmeye üşeniriz ya da çevremizde gidecek güvenilir bir kurs bulamayız. Utanırız. İnsanlara “Oryantal Dersi” alıyorum diyemeyiz. Ama artık bir çözümü var. Siz oryantal hocanıza gitmeyeceksiniz. Onlar size gelecek, ne demek istediğimi yazının devamında anlayabilirsiniz. Ama ben önce kadınların neden oryantal öğrenmek istediklerini kendimce sıralamak istiyorum.

Neden Oryantal Dersi?

Yüzlerce yıldır erkekleri etkilemenin önemli bir aracı haline gelmiş bir sanattır oryantal. Güzel bir dans sergilemek son derece etkileyici ve hatta büyüleyicidir. Zaman zaman hafif bir iş olarak gözükse de işin hakkını veren ve mesleğini sadece sahnede icra eden dansözler hep büyük bir saygı ve hayranlıkla anılmışlardır. Her mesleğin içinde çürükler vardır. Bunu bir kenara koymak lazım. Bu yazıyı yazmamdaki amaç, bu işi kendine meslek olarak seçmek isteyenlere yönelik değil. Zaten onlar kafalarına koyduklarından yukarıda saydığım bahanelerin hiç birisini üretmiyorlar. Bu yazının amacı;

  • Düğünlerde, kına gecelerinde ya da müzikli bir ortamda müziğe uyumlu bir şekilde eşlik etmek
  • Evde eşlerine güzel bir oryantal dans sunarak onlara güzel anlar yaşatmak
  • Spor yapmaktan sıkılan ve bu işi eğlenceli bir hale getirmek
  • Sevdikleri ve eğlendikleri bir aktiviteye başlamak

isteyenler için bir yol göstermek. Yukarıda saydığım sebepler dışında da  oryantal dersi almak için kendi nedenleriniz olabilir. Arkadaşlarımla konu açıldığında konuşuyoruz. İlk başta saydığım sebeplerden ötürü bu dansın dersini almaktan hep uzak durduklarını söylüyorlar. Ama artık çağımız teknoloji çağı. Herşey uzaktan eğitimle mümkün.

Oryantal Video

Oryantal Dans Dersi

Videolu Oryantal Dersleri

Geçenler bir arkadaşımla oturmuş, katıldığımız bir düğündeki halimizden bahsederek gülüyorduk. Bir yanda gülüyor bir yandan da hayıflanıyorduk. Müzikler çalıyor ortada oynuyorduk. Ya da oynamaya çalışıyorduk. Etrafımızda o kadar güzel oynayan hatunlar vardı ki içten içe kıskanıyorduk. Kendi aramızda “Kırmızılı nasılda güzel oynuyor”, “Ya öteki o çok daha iyiydi” derken, neden bizim yapamadığımızı konuştuk. Sıradan sebepleri peş peş ekledik. Ve bir anda kendimizi Google’ın karşısında oryantal dersleri ararken bulduk. Videoları izledik. Türkçe çok güzel paylaşımlar var. Sonra şansımızı bir de ingilizce de denemeye karar verdik. Sözlükten anlamına bakarak (İngilizce :  Belly Dancing Course ) aramaya başladık. Kısa bür süre dolaştıktan sonra harika bir site bulduk. Sitede yayınlanan örnek videoları izlediğimizde ürünü satın almaya karar verdik. Aklımızdaki tek şüphe ingilizcemizin yeterli düzeyde, hatta hiç olmamasıydı. Sonra bir cesaretle ürünü satın almaya karar verdik. Çünkü izlediğimiz örnek videoların sesini kapattığımızda dahi yapılan hareketleri izleyerek uygulayabiliyorduk. Üstelik 50 adet videonun yer aldığı setin bir öğretmenide Türk. İsmi Didem ve son derece başarılı.

Videolu Oryantal Derslerinin İçeriği ve Avantajları?

İçerik

  • Toplam ders saati 8 saat – 50 adet video
  • Çok basit olarak hazırlanmış adım adım Oryantal Dersi
  • 5 Ana kategoride 3 farklı öğretmen
  • Yeni başlayanlar için özel olarak hazırlanmış dersler. A – Z püf noktaları
  • Hareketlerin nasıl yapıldığı videolarda detaylıca gösterilmiş, uygulaması çok kolay
  • Vücudun farklı bölümleri için hazırlanmış 40 farklı dans figürü bunlar diğer hareketlerinde temelini oluşturuyor. (Göbek atmaki, Gerdan Kırmak, Kalça hareketleri, Göğüs Hareketleri vb.)
  • En temel ve uygulaması kolay hareketler ilk 2 saat içinde anlatılmış
  • Farklı müzik türleri ile oryantal dansın nasıl uyumlu hale getirileceği gösterilmiş.
  • Beğenmediğiniz takdirde 60 gün içinde paranızı geri alabilirsiniz.

Avantajları

  • Evinizin konforunda dersleri takip edebilirsiniz
  • Utanmanızı gerektirecek hiç bir şey yok
  • Hemen anında üye alanına girerek videoları izleyebilirsiniz. Kargo beklemek yok

Dezavantajları

  • Tek dezavantajı programın ingilizce olması. Ama okuyacağınız fazla bir döküman yok ve herşey videolarda net bir şekilde gösterilmiş. Oryantal Dersi ile ilgili aşağıdaki videoları izleyerek kendinizi bu konuda test edebilirsiniz.

Örnek Oryantal Ders Videoları

Aşağıdaki iki videoyu izlediğinizde ingilizceniz olmasa bile derslerin ne kadar basit anlatıldığını görebilirsiniz.

Oryantal Video – Gerdan Kırmak

Oryantal Video Örnek

Oryantal Dersi Videolarını Nasıl İzleyebilirim?

Ürün ClickBank üzerinden satılmaktadır. ClickBank dünyanın en güvenilir digital ürün platformudur. Hemen aşağıdaki resme ya da Oryantal Dersi yazısına tıklayarak, Oryantal Videoları izleyeceğiniz siteye ulaşabilir ve ürünü satın alabilirsiniz.

belly-dance-dvds