Bir Sayfa Seçin

SEO Nedir?

Google’ın küçücük dikdörtgen kutusundan tavşan çıkarmaya SEO denir. O kutucuğa bir arama kelimesi girersiniz ve Google sizi ilişkili sonuçları listelediği bir sayfaya yönlendirir. Normal olarak, kullanıcılar listenin en başlarındaki arama sonuçlarını tıklarlar.  Tabi sende oturup düşünürsün “Ya bu siteler nasıl oluyor da en üstlerde çıkabiliyor?”. Cevap “SEO – Search Engine Optimization” yani “Arama Motoru Optimizasyonu”. Şimdi bu kelimelerle birlikte yepyeni bir Dünya’ya kucak açmış bulunuyorsun.. Google gurula sunar “WEB Site Savaşları”

Internet’in pazarlama gücünden kaynaklanan bitmek tükenmek bilmeyen bir iştah, web masterları arama motorlarının üst sıralarında yer almak için bir savaşın içine sokmuştur. Bu yolda her şey mübah sayılmıştır. Hal böyle olunca tek bir yazıdan oluşan sayfalar bile savaşı kazanan durumuna gelmişler. Eee arama motorlarının bu durumu daha fazla seyretmeye niyetleri tabi ki yoktu. Bu bahsettiğim dönem websitelerinin binlerle ifade ettiği dönemlere uzanıyor. Ama artık kazın ayağı öyle değil yüz milyonlarca sitenin ve 2 milyarın üzerinde internet kullanıcısının olduğu bir ortamda kurallar daha katı olmak durumunda. Kullanıcılara en iyi hizmeti vermek de arama motorlarının görevi. Ben Google’ın pazardaki baskın karakterini göz önüne alarak yazının devamını Google için kurguladım. Google bu websitesi savaşları için adil bir hakemlik yapmak durumunda.

Arama Motoru Optimizasyonu

SEO – Search Engine Optimization

SEO Kimin Üstte Yer Alacağını Söyler

Google bu sıralamayı düzgün yapabilmek adına algoritmalar geliştirmiş, kurallar koymuştur. Sonra da bunların sır olanların dışındakileri webmasterlara duyurmuştur. “Eyyy.. webmster, eğer bu söylediklerimi yapmaz ve kurallara uymazsan GOOOOOOOOOGLE kelimesinin son “o” harfinde bile yer alamazsın” demiştir. Dolayısı ile webmasterlar; Pazara hakim olan, kullanıcılara en yakın olan Google’ın dediklerine uymak zorunda kalmışlardır. Çünkü kazanç Google’dan geçmektedir. Ücret ödemeden organik trafik çekmenin kurallarına sende uymak zorundasın.

SEO Nasıl Yapılır?

Evet bu kısa hikayeden sonra sadece gelebiliriz. SEO Nasıl yapılır? Seo’nun botlar aracılığıyla yapıldığını hemen söylemeliyim. Google’ın bot adı verilen yazılımları siteyi didik didik inceler. Buldukları hataları depolar ve database’ine işler. Güncellemelerle durum değişmiyorsa sitenin sıralaması düşürülür. Kısacası google “Sen benim istediklerimi yap ben de seni kral yapayım” diyor. Peki Google Neler istiyor? Hemen aşağıda bir site kurmak ve üst sıralara çıkarmak için gerekli tüm başlıkları bulabilirsin.

  • SEO Tam olarak nedir?
  • SEO’da başarı faktörleri
  • SEO İçerik Kuralları
  • SEO HTML Kodlama
  • SEO ve Site Mimarisi
  • SEO Backlink
  • SEO İçLink
  • SEO ve Sosyal Medya
  • BlackHat SEO Nedir
  • Panda ve Penguen Farkı
  • SEO ve Site Hızı

Bu başlıklar SEO’nun görünen yüzünü oluşturuyor. Her bir başlık altında daha farklı detaylara yer verilmiştir. Sorularınız varsa bana iletişim bölümünden sorabilir ya da aşağıda alana yorum bırakabilirsiniz.