Bir Sayfa Seçin

Spektrum Analizör

Bu yazı  Specktrum Analizör hakkındaki ikinci yazım. İlkini “Spectrum Analyzer” olarak hazırlamış ve genel hatlarıyla “Spektrum Analizör” cihazının ne olduğundan ve uydu haberleşme sistemlerinde nasıl kullanıldığından bahsetmiştim. Bu kavram genel bir cihaz grubunu tarif etmekle birlikte farklı uygulamalar için üretilmiş, farklı özelliklerde bir çok spektrum analizör cihazı mevcuttur. Bugün spektrum analizörlerin hangi alanlarda kullanıldığından bahsedeceğim. Marka model ve fiyat bilgisi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Spektrum Analizörün Kullanıldığı Alanlar

Yaptığınız işe ve uygulamalarınıza göre farklı özelliklere ihtiyaç duyarsınız, en basit örnek olarak sistem odasında sürekli olarak kullandığınız bir cihazın ağırlığı sizin için önemli olmayabilir. Ancak; spectrum analizör saha desteği verdiğiniz işinizin ayrılmaz bir parçasıysa ve sürekli yanınızda taşımanız gerekiyorsa bu sefer ağırlık sizin için önemli bir kriter olacaktır. Dolayısı ile sahadaki işlerinizi eksiksiz olarak yapmanızı sağlayacak özellikleri barındıran ve hafif olan bir cihaz size daha uygun olacaktır. Aynı şekilde spektrum analizörün çalıştığınız frekans aralığını desteklemesi gerekecektir. Bunun dışında kayıt özelliği, print özelliği, ekran fonksiyonlar vb. birçok araç sizin fiyat kalite ekseninde değerlendirip karar vermeniz gereken bir husus olarak ortada durmaktadır.

Yurtiçi ve Yurtdışı Spektrum analizör satan birçok sitede araştırma yaptım ve genel olarak aynı ifadelerin kullanıldığını gördüm. Bu araştırma sonucu spektrum analizör cihazlarının kullanım alanlarını  şu şekilde sıralayabilirim.

  • Saha ve Servis Hizmetleri için
  • Üretim ve Kontrol Amaçlı kullanım
  • Araştırma geliştime bölümleri için
  • EMF ve EMI Analizörleri

Spektrum Analizör Fiyatları

Spektrum Analizör (Spectrum Analzyer) özelliklerine ve markalarına göre çok geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Taşınabilir olması, çalışma frekansları, konnektör girişleri, ekran büyüklükleri, fonksiyonları fiyat üzerinde etkili olmaktadır. Bu konu ile ilgili çok geniş bir araştırma yaptığım için ihtiyacınız olan spektrum analizör özelliklerini ya da marka/model bilgilerini bana iletebilirseniz, size fiyat ve firma ismi önerebilirim.

Spektrum Analizör fiyat ve firma bilgisi  için “iletişim” sayfasını kullanabileceğiniz gibi bana info@uyduhaberlesme.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Aşağıda el terminali olarak kullanılan ve kontrol amaçlı olarak kullanıla 2 farklı sprektrum analizör çeşidine ait örnekleri görebilirsiniz.

Spectrum Analzyer

El tipi Spektrum Analizör

EMF spektrum analizör

Kontrol amaçlı spektrum analizör

Benzer Konular: