Bir Sayfa Seçin

Telemetri – GPRS Modem (Telemetry)

Telemetri ( uzaktan ölçümleme ); tabiki uydu üzerinden yapılabilmektedir. Ancak maliyetler yüksek olduğu için GSM – GPRS altyapısının olduğu yerlerde, GPRS modemler telemetry için çok daha uygun çözümler olarak karşımıza çıkmaktadır. Petrol boru hattı sistemlerini işleten işletmelerden tutun, pompalama sistemleri, içecek otomatları, güvenlik sistemleri ve daha bir çok alanda faaliyet gösteren işletmelere kadar uzanan geniş bir yelpazede Telemetri – GPRS Modem (Telemetry) cihazları kullanılmaktadır. Vizyon sahibi işletmeler; maliyeti düşük bu telemetri cihazları sayesinde veri tabanları üzerinde esnek bir güç sahibi olup, uzaktaki cihazlarını çok rahat bir şekilde kontrol edebilmektedirler.

GSM – GPRS altyapısı dünya genelinde bir erişim imkanı sağlamaktadır. Bu altyapıyı kullanan M2M (Machine to Machine) cihazlar ile sabit cihazlar üzerinden veri okumak, veri göndermek mümkün olabilmektedir. GPRS telemetri modemlerin en önemli özelliği yukarıda da bahsettiğim gibi dünya geneline yayılmış bir sistem olmasıdır. Aynı şekilde yurtiçi uygulamalarda da son derece esnek ve kolay kurulabilir bir sistem olarak  firmaların uzaktan erişim sorunlarını kısa süre zarfında çözebilmektedir.

Telemetri – GPRS Modem Nerde Kullanılır ?

Telemetri cihazları sağlam kutusu ve programlanabilir yapısıyla az önce yukarıda saydığım sistemler dışında kendi cihazlarını üreten firmalar içinde çeşitli protokolleri desteklyecek şekilde tasarlanmışlardır. Dış kaplamasının güvenilir ve sağlam olması zor şartlarda da kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Bu sayede şirketinizin sabit ya da hareketli cihazlarından sürekli olarak veri alabilir – gönderebilirsiniz. Üstelik uydu haberleşme sistemlerine oranla GPRS Modem – Telemetri cihazları ile oldukça düşük maliyete sahiptir.

Telemetri – GPRS Modem Genel Özellikleri

UZaktan ölçümleme - Telemetry

GPRS Modem

  • Ekonomik IP tabanlı platform
  • GSM / GPRS / GPS desteği
  • Ses ve Data iletim özelliği
  • Basit Seri bağlantı
  • İlk açılışta GSM altyapısına otomatik giriş
  • Firmware güncellemelerinin uzaktan yapılabilmesi

Telemetri – GPRS Modem Teknik Özellikleri

  • Ebatlar  (U x G x Y) (63,5 x 63,5 x 23,9 mm)
    Ağırlık 80 g
    Dış kaplama  Plastik
    Anten SMA konnektör
  • Frekans QUAD band ( 850/900/1800/1900 Mhz)
  • Voice FR,EFR,HR & AMR
    CS data Asynchronous; Transparent and Non-Transparent up to 14.4 kb
    GSM SMS Text, PDU, MO/MT, Cell Broadcast
  • Host Protocols AT komutları, UDP API, CMUX, PPP
    Internal Protocols PPP, UDP API, TCP API, UDP PAD, TCP PAD
    API Control/Status AT commands, UDP API, TCP API, AT commands over SMS
    Physical interface RS-232C
    Peripheral interface 8-pin I/O: Mikrofon girişi , kulaklık çıkışı , topraklama
  • DC voltaj : 6-40V

Benzer Konular: