Bir Sayfa Seçin

terk eden sevgiliye mektuplar – 3

Terk eden sevgiliye mektuplar”  kategorisine, göndermiş olduğunuz yazılar için teşekkür ederim. O kadar duygulu ve güzel yazılar geliyor ki hangisini yayınlayacağımı şaşırdım artık. Yeni Türkü’nün “Kimdi giden Kimdi kalan” şarkısının fon müziği olarak kullanıldığı ilk terk eden sevgiliye mektuplar -1 yazısı oldukça fazla ilgi gördü. Bu sabah yeni bir yazı daha gönderildi.  Yazı Leman Sam’ın “Masal Perisi” şarkısı üzerine kurgulanmış. Oldukça duygusal bir yazı.. Bana sadece yayınlamak düşüyor.

Terk eden sevgiliye mektup – Leman Sam “Masal Perisi”

Elini son defa yanağıma koy İstemiyorsan giderim, giderim Serin bir sonbahar akşamında söz, İsmini unutur silerim, silerim Tuttuğun kalem olsa yüreğinin elleri, Bir defa daha yazsa bebeğim bebeğim bebeğim…

Eğer bir masal perisi, Girerse rüyalarına, Öldü dersin gül güzeli. Tılsımını kaybetti…

Uğruna döktüğüm gözyaşları için, Yağmurdan özür dilerim, dilerim. Kuruttuğun kızıl gülleri alıp, Senin için senden geçerim, geçerim. Tuttuğun kalem olsa yüreğinin elleri, Bir defa daha yazsa bebeğim, bebeğim, bebeğim..

Eğer bir masal perisi, Girerse rüyalarına, Öldü dersin gül güzeli, Tılsımını kaybetti…

Aşk hikayeleri ne güzel başlar.  Aşk, aniden karşına çıkar. Otobüs durağında, market kuyruğunda, trafikte, tatilde. Ben seni, yani aşkı  Demirciköy plajında bulmuştum. Hayatımı şu anda tersine çeviremiyorum, seninle aramızda görünmeyen duvarlar var. Yıkamadığım, delip geçemediğim sağlam duvarlar. Ardı arkası gözükmüyor. Evet hayatımı tersine çeviremiyorum “Gül Güzelim”… İlk tanıştığımızda bu şarkıyı dinliyorduk. Keşke sonu mutlu biten bir şarkı çalsaydı. Hayatı tersine çeviremiyorum ama hikayemizi sondan başlayarak hatırlatsam, gerçekte de bana döner misin?

Bir zamanlar bir masal perisi vardı rüyalarımda değil gerçeğim de. Küsmüştü masal perisi ban ve hayata. Çok kızmıştım sana. O son gün, o kara gün neler söyledik birbirimize. İçimizde biriktirdiklerimizdi dilimizden dökülenler. Arkamı dönüp gitmeden önce ” Öldü dersin gül güzelim” demiştim. Saçmalamışım, şimdi farkına varıyorum. Yaşadığımız aşka ayıp etmişim. Biz aşkımızı hayat için yaşamıştık. Yaşlandığımızda, birimiz hayata gözlerini yumduğumuzda, rüyalarımızdaki masal perilerine söyleyecektik o kelimeleri  “Hasretle, özlemle”. Nefretle söylediğim için kızgınım kendime.

Konuşamıyoruz Artık

1 yıl geçmişti tanışmamızın üzerinden. Ne çabuk tüketmiştik birbirimizi. Hayatın kargaşası, telaşı, kişisel egolarımız yüzünden. Kavgalarımız, dünümüz yarınımızın önündeydi artık. Akıttığımız göz yaşları sel oldu. Defalarca özür diledim yağmurdan ve senden. “Uğruna döktüğüm gözyaşları için, Yağmurdan özür dilerim, dilerim.”

Senin için senden vazgeçmek. Nasıl bir düşünceydi bu? Dedim ya içindeyken farkına varamıyorsun yaptıklarının. Keşke filmin sonunu görebilseydim de çocukla hislere kapılıp bugüne gelmeseydim.” Kuruttuğun kızıl gülleri alıp, Senin için senden geçerim, geçerim.”

6 ay geçmişti seni göreli. Her şey ne güzeldi. Nefes almak, seninle aynı havayı ciğerlerime çekebilmek. Bir tebessümün dağlardaki karları eritirdi. Bir sözün yüreğimi titretir. Bir dokunuşun, silerdi her şeyi. Resim dersleri almıştık. Mutluluğun resmini, ayna karşısında biz çizmiştik. Aynı tual üzerinde sen beni, ben seni resmettik mutluluğun resmi diye. Tuttuğumuz fırçaydı yüreğimizin elleri. Bir kere daha çizebilseydik bebeğim… “Tuttuğun kalem olsa yüreğinin elleri, Bir defa daha yazsa bebeğim bebeğim bebeğim…

Başa Döndüm..

Biliyorum sen beni terk ettin ama ben en başa döndüm şimdi. Seni ilk gördüğüm gündeyim. Sahildeki kafelerden birinde Leman Sam’dan “Gül Güzeli” çalıyor. “Elini son defa yanağıma koy İstemiyorsan giderim, giderim Serin bir sonbahar akşamında söz”. Hüzünlü bir ayrılık şarkısı. Tam bir tezat oluşturuyordu, beynimde yüreğimde. Seninle tanışmak için yapmadığım numara kalmamıştı. Keşke gerçek hayatta da başa dönebilsem.

Yaptığım hataları görebilsem, keşke sende benim gibi geçmişe yolculuk yapsan. Omuzumuzdaki yüklerden kurtulsak, son defa kaygısı yaşamadan yanaklarımızı ellerimizin arasına alsak. Gözlerimizle konuşsak tekrar.

Yazı için teşekkür ederim. Terk eden sevgiliye mektuplar kategorisinde sizden gelenleri yayınlamaya devam edeceğim. Yazıların sahipleri ile sohbetler ediyoruz. Yaptığımız konuşmalardan şöyle bir sonuç çıkıyor.”Her ne olursa olsun yaşamak güzel”.

Gelen yorumlardan birini sizinle paylaşmak istiyorum .

Eski sevgilinizi geri kazanmak için yanlış adımlar atmayın. Ona veya kendinize zarar vermek. Yaşadığınız aşkı yüceltmez sadece değersiz kılar. Bir hiç uğruna yaşamış olursunuz. Kendinize, sevgilinize ve aşkınıza saygınız olsun

Terk eden sevgiliyi geri döndürmek için profesyonelce hazırlanmış mektuplar da var. Daha önceki yazılarımda da tavsiye etmiştim. Eski sevgiliyi yeniden kazanmak adlı e-kitap bu konuda oldukça başarılı.

Benzer Konular