Bir Sayfa Seçin

uydudan internet

Uydudan internet, sürekli olarak genişleyen firmanızın birimleri arasında ( Şantiyeler, Uzak Ofisler, depolar vb.) elektronik haberleşmenin kesintisiz ve güvenli olarak sağlanması için en iyi çözümlerden biridir. Özellikle ADSL, 3G gibi karasal ve Mobil çözümlerin ulaşamadığı noktalarda tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilir. Temel taşıyıcı hattı olarak kullanabileceğiniz gibi yedek (Disaster) çözüm olarak da kullanabilirsiniz.

Altyapının henüz ulaşmadığı noktalarda anlık çözümler üretip, zaman harcamak yerine kısa sürede kurulabilen “uydudan internet hizmetleri” doğru bir tercih olacaktır.

TRIO TELEKOM UYDU HABERLEŞME HİZMETLERİ

Telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren ve çalışmalarına hızla devam eden Trio Telekom önümüzdeki günlerde katma değer yaratacak önemli iş birliklerinin temelini atmayı hedefliyor…(Devamı)

uydu internet çözümleri

Trio Telekom uydu haberleşme hizmetleri ile uydudan internet çözümlerine kısa sürede ve sorunsuz olarak ulaşabilirsiniz. Bugüne kadar Türkiye, Afganistan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, Nijerya, Cezayir, Tacikistan, Libya gibi ülkelerde onlarca uydu internet sistem kurulumunu tamamlamış, işletmiş ve işletmektedir.

Bu anlamda, kablolu ya da kablosuz diğer iletişim araçlarının ulaşamadığı yerlerdeki uzak ofislerin (şantiye, ofis, depo) merkez ofisle haberleşmelerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Data ve ses iletişiminin sürekli ve güvenli olması için hizmet veriyoruz.

Neden uydudan internet

Internet tüm iş dünyasının çalışma şeklini tamamen değiştirmiştir. Bilgi önemlidir, bilginin her an ulaşılabilir olması daha da önemlidir. Altyapının mevcut olduğu yerlerde yedekleme olarak uydu internet tercih edilmektedir. %99,5 kullanılabilirlik oranı ile yedekleme için çok geçerli bir çözümdür.

Altyapının yetersiz olduğu yerlerde;

  • Kurulum Kolaylığı
  • Network Genişleme Esnekliği
  • Kolay Kontrol Edilebilme
  • Kolay Yer Değiştirme
  • Servis Çeşitliliği
  • Hızlı Çözüm Üretebilme

özelliklerinden dolayı tercih sebebidir. Evde, iş yerinde, şantiyelerde, denizde (yüzer ya da sabi platformlarda) uydudan internet çözümleri dünya ile bağlantınızı sağlayacaktır.

“Trio Telekom; kablonun olmadığı ve olamadığı yerlere iletişim özgürlüğü sunmaktadır.”

uydudan internet nasıl çalışır?

uydudan internet hizmeti sağlanmak istenen lokasyona, 2-3 saat içerisinde aktif hale getirilebilen VSAT terminalinin kurulması yeterlidir. Kurulan VSAT terminali ile internet bağlantısı sağlanır.

VSAT Terminal Ekipmanı

VSAT terminal ekipmanları iç birim ve dış birim olarak ikiye ayrılır. İç birim ekipmanları; Uydu modem, VoIP cihazları ve ethernet kablolarından oluşur. Dış birim ekipmanları; Çanak Anten, LNB, BUC ve Koaksiyel kablolardan oluşmaktadır.

Kurulum yapılacak lokasyonun coğrafi konumuna ve kullanılacak kapasiteye göre dış birim ekipmanlarında bir takım değişiklikler olabilir. Örneğin uydu kapsama alanının ( Foot print )  nispeten zayıf olduğu alanlarda 1.2 mt çanak anten yerine 1.8 mt çanak anten kullanılabilir ya da 2W BUC yerine 4W BUC tercih edilebilir. İç birim ekipmanlarında ise bu şekilde bir değişikliğe gerek yoktur. Tüm bu bilgiler size teklif sırasında iletilir.

uydudan internet sıkça sorulan sorular

  • uydu internet her yere kurulabilir mi?

Evet yurtiçi ya da yurtdışı, uydu kapsama alanı içerisinde olan her yere uydudan internet verilebilir.

  • uydu internet hızları nedir?

Farklı servis çeşitleri mevcut. 512 Kbps download / 256 Kbps Upload’dan başlayarak, 4098 Kbps download /4098 Kbps Upload hızlarına kadar paylaşımlı servisler bulunmaktadır.

  • uydudan internet kotalı mı?

Kotalı servisler olabildiği gibi sınırsız servislerde mevcut.

  • paylaşım oranı ne demek?

Bir bandgenişliğinin kaç kullanıcı tarafından paylaşıldığını gösterir. Örneğin,  1:1 servisler paylaşımsız servislerdir. Sadece bir kullanıcı o kapasiteyi kullanır. Bunlara Dedicate servisler denir. Maliyetleri daha yüksektir. 1:10 servisler; 10 kullanıcının paylaşımını ifade eder.

  • uydudan internet gecikme süresi nedir?

Uydu sinyallerinin boşlukta kat ettiği mesafeden kaynaklanan bir gecikme söz konusudur. Bu süre 256 msec civarındadır.

  • uydudan interneti nasıl satın alabilirim
uydudan internet trio telekom

Trio Telekom

http://www.triotelekom.com adresinden iletişim formunu doldurarak
info@trioturk.com mail adresine mail atarak ya da aşağıdaki telefon numarasından taleplerinizi iletebilirsiniz.
Telefon: +90 216 459 7841

Uydu internet ihtiyaçlarınız için en doğru çözüm…

 

 

Benzer Konular: