Bir Sayfa Seçin

Zayıflama Programı

Zayıflamak ve kilo vermek ancak bir Zayıflama Programı ile mümkün olur. Plansız, programsız yapılan her iş başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bu yazının içinde “sabah kalktığınızda bir limonun kabuklarını rendeleyin, içine kekik suyu ve nane ekleyin” gibi formüllere yer vermeyeceğim. İşi en başından el alarak bugüne kadar uygulamış olduğunuz diyetlerin neden işe yaramadığından bahsetmek istiyorum. Kimi tavsiyelere uyduğunuzda belirli bir süre kilo verdiğinizi görmüşsünüzdür. Zayıflama reçeteleri kısmen doğru. Ancak az önce de bahsettiğim gibi zayıflama bir program işidir. Tamamen programa uyarak fazla, kilolarınızdan ve yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kilo Almak Hastalık mı?

Konusunda uzman doktorlar, Kilo Almanın pek çok sebebi olduğunu dile getiriyorlar. Organların işlevlerini düzgün bir biçimde yerine getirememesi kilo alımına neden oluyor. Diğer bir uzman gurubu ise hastalığın fiziksel olabileceği gibi psikolojil olabileceğini de belirtiyorlar. Bu her iki görüşünde dayandığı sağlam temeller var. Kimileri için yemek yemek, sigara içmek, alkol tüketmek kadar vazgeçilemez bir durum. Bu nedenle zayıflamak için her iki alanda da savaşmak gerekiyor.

Bir yandan genel sağlık kontrollerini yaptırmak ve organların normal çalışmalarını temin etmek, diğer yandan psikolojik olarak hazırlanmak zayıflamak için en doğru adım olsa gerek. Sindirim sistemimizde, sindirim görevini yerine getiren organları okul hayatımız boyunca sınıf geçmek için öğrendik. Satır aralarına sıkışmış önemli sağlık uyarılarını sadece sınavlar için dinlediğimizde mi? yoksa önemsemediğimizden mi? kilo almakla ilgili pek çok yalan yanlış şeye inanır duruma geldik. Aslında işin matematiği basit;

  • İşlevlerini tam olarak yerine getirebilen organlar
  • Kararlı psikolojik yapı
  • İyi planlanmış egzersiz ve spor

Yukarıda saydığım 3 madde vücudun aldığından fazlasını yakmasını sağlarak, sağlıklı bir zayıflamanın anahtarı olarak nitelendirilebilir. Gün boyunca aç kalarak yapılan diyetler, vücudu parçalarcasına yapılan spor hareketleri belki geçici olarak kilo kaybını sağlayabilir. Ancak verdiğiniz kiloların kas kütlesinden mi? yoksa yağlardan mı gittiğini iyi tahlil etmelisiniz. Zaman zaman çevrenizde 2 haftada 7 kilo verdim diye dolaşanlara şahit olmuşsunuzdur. Kollarına ve yüzüne baktığınızda kilo vermenin yanısıra “Çöktüğünü” izlemişsinizdir.

Kadınlar Neden Zor Kilo verir?

Kadınların erkeklere oranla daha zor kilo vermesinin sebeplerini kısaca aşşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

zayiflama

Kilo vermek ve Karaciğer

zayiflama_programi

Karaciğer diğer önemli fonksiyonlarının yanısıra Sindirimde de önemli bir rol oynamaktadır. Karaciğer’den salgılanan safra ince bağırsağın yağları parçalamasına ve vücuttan dışarı atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda üretilen bu safra ile yağ içindeki faydalı minaraller kullanıma sunulur. Karaciğerin işlev bozukluğu ya da filtreleme işlemini sağlıklı bir biçide yerine getirememesi yağlanmaya sebep olur.

Alınan gıdalarla karaciğerin sağlıklı bir biçimde çalışması sağlanabilir. Bu tek organ bile kilo veremiyorum diyenlerin önündeki engel olabilir. Kısacası az önce saydığım 3 faktör doğru bir biçimde çalıştırıldığında Kilo vermek hem sağlıklı hem de kolay…

Zayıflama Programı Kitabı tüm bu yukarıda saydıklarımı bir araya getirerek başarılı bir zayıflama programı sunuyor. Bir yandan zayıflarken diğer yandan sağlıklı zayıflama konusunda değerli bilgiler veriyor. Zayıflama Programı Kitabını indirmek için buraya tıklayın.

Kitap hakkındaki yorumlarınızı yine bu siteden yayınlayabiliriz. Zayıflama Programı Kitabı hakkındaki düşüncelerinizi bize mail atmanız yeterli.

 Benzer Konular: