Bir Sayfa Seçin

BGAN – Broadband Global Area Network

BGAN (Broadband Global Area Network -Genişbant Küresel Network) Yeryüzünün herhangi bir noktasından mobil araçlar ile uydu üzerinden ses ve veri iletişimine olanak sağlayan  teknolojidir. Sistemin geliştiricisi Inmarsat’tır. Sabit yörüngeleri uydular arasında veri aktarımı yapılabilmektedir, bu sayede taşınabilir, hafif terminallerle yeryüzünün istenilen herhangi bir noktasından ses ve veri bağlantısı  kurulabilmektedir. Kullanılan cihazlar hemen hemen dizüstü bilgisayar büyüklüğündedir ve ekranları anten olarak kullanılmaktadır. Tabiki pahalı cihazlar olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

BGAN Kapsama Alanı

BGAN karasal ya da mobil telefon hatlarının olmadığı coğrafyalarda, kolay ve hızlı kablosuz erişim sağlamak için geliştirilmiştir. Kapsama alanının olduğu tüm alanlarla BGAN çalışabilmektedir. R-BGAN kapsama alanı olarak ifade edilen bu alan tüm  avrupayı ve asyanın büyük bir kısmını kapsamaktadır. Kapsama alanları ile ilgili detaylı bilgi üreticinin sitesinden alınabilir.

BGAN Kapsama Alanı

Broadband Global Area Network

BGAN terminalleri aynı zamanda anten vazifesi gören terminaller olarakda adlandırabiliriz. Bu terminallerin bağlantı hızı 500Kbps’ye kadar çıkabilmektedir. Ayarları çok basite indirgenmiştir. Dizüstü bilgisayarınız ile gemi yolculuğuna çıktığınızı varsayın. Güverteye çıktınız, dizüstü bilgisayarınızın ekranını açtınız  birkaç dakika içinde maillerinize ulaşabilirsiniz.

BGAN Terminallerin genel özelliklleri

Cihaz özellikleri üretici firmalrın standartlarına göre farklılıklar göstermektedir. Ancak genel hatları ile bakıldığında üzerinde USB, Ethernet, Bluetooth gibi donanımlar mevcuttur. Ağırlıkları 700gr ile 3kg arasında değişmektedir. Yukarıda bahsettiğim gibi bu ağırlık farkı tamamen cihazların taşıdıkları teknik özelliklerle ilgilidir. HNS9201 ile Nera World Pronun karşılatırma tablosunu aşağıda görebilirsiniz. Ben burada en temel özellikleri gösterdim. Detaylı bilgiler için yine üretici sayfalarından yararlanabilirsiniz.

HNS9201

  • 492Kbps’ye kadar standart IP (alım ve gönderim)
  • 32, 64, 128 ve 256Kbps streaming IP (alım ve gönderim)
  • USB, Ethernet, WLAN 802.11b

Nera World Pro

  • 384/240Kbps’ye kadar standart IP (alım ve gönderim)
  • 32, 64 Kbps streaming IP (alım ve gönderim)
  • USB, Ethernet,Bluetooth
BGAN

BGAN heryerden ses ve veri iletişimi

HNS9201 BGAN

HNS BGAN Terminal

Benzer Konular: