Merkezi Uydu Sistem Çözümleri

Merkezi Uydu Sistem Çözümleri

Otel, Apartman gibi fazla sayıda kullanıcının olduğu bina komplekslerinde merkezi uydu sistem çözümleri birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Kapalı devre merkezi RF ve IF sistemleri sadece uydu çözümlerini kapsamamaktadır. Bina içerisindeki kullanıcıların TV yayınlarını alabilmesi için farklı platformlar vardır.

Merkezi sistem çözümleri için 0232 243 84 84

  • Havadan alınan yayınlar
  • Digital platformlar (Digiturk, D-Smart)
  • Kablolu TV
  • SMATV
  • Uydu yayınları

Eğer doğru ve profesyonel bir uygulama yapılmazsa, yukarıda sayılan bu platformlardan  sağlanan TV yayınlarının,  Otel – Apartman – Site gibi bina kompleklerindeki kullanıcılar tarafından izlenebilmesi için birçok farklı ekipman kullanılması gerekmektedir. Sonuç olarak verimsiz, müdahalesi zor, maliyeti fazla ve karmakarışık bir merkezi sistem inşaa edilmiş olabilir. Headend ve Merkezi uydu sistemleri konulu yazıda bu sistemlerin avantajları ile  ilgili detaylı açıklamaları yapmıştım. Bu yazımda ise farklı yayınların tekbir merkezde toplanarak dağıtılması ve kullanıcılara sunulması üzerinde durmak istiyorum.

Otel – Apartman – Site Merkezi Ortak Platform sistemleri

Yukarıda da bahsettiğim gibi TV yayınları farklı platformlar üzerinden yapılabilir, hatta bunlara radyo yayınlarınıda eklediğimizde ortaya çıkacak kablo karmaşasını gözünüzün önüne getirin. Ortak platformun hedefi, tüm bu farklı yayınların tek bir kablo üzerine bindirilerek kullanıcılara iletilmesi esasına dayanır. Bu sayede bir ya da birkaç yayın sistemi aynı kabloyla kullanıcının duvarındaki prize kadar ulaştırılır.

Merkezi Sistemler RF & IF çözümleri Ortak Platfom

 

Otel Apartman Merkezi uydu sistemlerindeki bu karmaşayı çözümlemek için üretilmiş ekipmanlardan bahsetmek istiyorum. Bu karmaşanın farkına varan firmalar, farklı yayın platformlarını bir araya toplayan merkezi uydu sistem ekipmanları üretmişlerdir. Daha sonra TV yayınlarına, Radyo yayınlarınıda ekleyerek tek kablo ile çözüme ulaşmışlardır. VSAT Uydu haberleşme,  Merkezi Uydu Sistem çözümlerini konusunda uzman firmalardan temin ettiği ekipmanlarla birlikte sunmaktadır.

Merkezi Uydu Sistemi Dağıtım Ekipmanları

Merkei Uydu Sistem Çözümlerine yönelik olarak kullanılan dağıtım ekipmanlarının genel özellikleri;

Yükseltici ( Amplifier)

YÜKSELTİCİLER

  • 2 ayrı yükseltici modeli mevcut
  • Her iki modelde combine yükselticilerdir. Havadan / Kablolu TV + Uydu yayın bandlarını combine edebilir.
  • Anahat Yükseltici (Line Amplifier)
  • Ev içi yükseltici (Subscriber Amplifier)

Bölücüler / Dağıtıcılar

BÖLÜCÜ / DAĞITICI PRİZLER

5-2400 MH band aralığında çalışan pasif ekipmanlardan oluşmaktadır.

 

 

 

 

Otel – Apartman – Site Kapalı devre merkezi (uydu) sistem çözümleriniz için iletişim bölümünden irtibata geçebilirsiniz.

Benzer Konular:

Mert

Yorumlara bak

  • Merkezi uydu sistemleri ve gelecekte kullanılabilecek olan sistemlerle ilgili biraz daha geniş bilgiler yayınlayabilirmiyiz.

    • Merkezi uydu sistemleri konusunda yeni araştırmalar yapıyorum. Önerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler

  • çok güzel site uydu haberleşme ile ilgili herşey var ellerinize sağlık

    • uydu haberleşme konusunda araştırmamı istediğiniz ve merak ettiğiniz konular hakkında yeni yazılar hazırlayabilirim.
      Teşekkürler

  • hocamız ana bir ödev verdide ödevin konusu :(otellerde kullanılan ortak yayın sistemi projesi ve genel bilgi) bu paylaşım benım konum mu? yada bunu nasıl bulurum ? .s yardımıcı olursanız cok sevıınırım en kısa zaman da cevabnızı beklıyorum. teşkkürler..

  • Sayın Ödevli Ötellerde kullanılan tv sistemi HEADENT Merkezi Sistem Televizyon yayınıdır.Bunların arasında Kablo tv dağırım sistemleri,Toplu Konut ve Sitelerde de aynıdır.
    Uydu Çanak Antemler kurulur ve kablolar yayın merkezie iner orada 19' rock dolap mevcut olur Uydu Alıcıları ve Modülatörler olur kablolar uydu alıcılarına bağlanır oradan da uydu alıcılarından da modülatörlere ayrı ayrı dağılır modülatörler kanal ayarları yapılır sistem çıkışı santral den seviye ayarları eş değerde yapılır ve dağıtım tesisatına sinyal verilir oradanda kullanıcıular içerde ayrı dağıtımlarını yapabilirler bu bahsetmiş olduğumuz 40 mhz den 860 mhz arası Kapalı Devre Merkezi Anten Sistemidir.
    Birde 960 hhz den 2100 mhz arası Merkezi Uydu Anten Sistemi vardır Bunlardada yine yayın merkezi oluşturulur çanak antenler kurulur kablolar yayın merkezinden Multiswitch e girer oradanda kullanıcı abonelere ayrı ayrı kablolar direk iner buradanda aboneler uydu alıcıları ile bağlantı yaparak uydu yayınlarını izleme imkanına sahip olurlar.

    SAYGILARIMLA
    Adem SERTTAŞ

  • yorum ıcın cok saol kardsmde, yanı senın dedın gıbı dırek yazamam tabıkı ödevi hazırlarken, yinede göz önünde bulundurcam yazdıklarınızdan. bu sayfanın üst ksımındakıler benm ödevimle ilgili değilmi? onu yazsam olurmu ? .s

Paylaş
Tarafından
Mert

Son yazılar

Odaklı Trafik Affiliate Marketing Kursu İnceleme

Odaklı Trafik Affiliate Marketing Bugünkü yazımı Mert Eryiğit'in hazırlayıp satışa çıkardığı Odaklı Trafik Affiliate Marketing…

5 sene önce

Depresyona Son Kitabı

Depresyona Son Kitabı Genel olarak duygu ve düşüncelerin körelmesi olarak tanımlanan depresyonun en iyi ilacının…

5 sene önce

Kenzül Dua Kitabı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kenzül Dua Kitabı Kenzül Dua Kitabı yazarı Abdülkadir Çelik kitap hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için…

5 sene önce

Kenzül Dua Kitabı Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Kenzül Dua Kitabı PDF İşe Yarıyor mu? PDF olarak okuyucularına ulaştırılan Kenzül Dualar Kitabı gerçekten…

5 sene önce

Yataktaki Kraliçe Özet

Yataktaki Kraliçe Özeti Yataktaki kraliçe özeti okuduktan sonra, yataktaki kraliçe PDF kitabını ücretsiz indirmek için sayfanın…

8 sene önce

Tenis Sanatı

Tenis Sanatı E-kitabı Tenis sanatı e-kitabı yeni başlayanlar ve kendisini geliştirmek isteyenler için Halil Öztürk…

8 sene önce