Mini Uydu Alıcısı Nedir?

Mini Uydu Alıcısı Nedir?

Mini Uydu Alıcısı Nedir? Mini Uydu alıcıları, Televizyonların SCART, AV ya da USB girişlerine takılan küçük uydu alıcılarıdır. Genel özellikleri ile klasik büyük kasalı uydu alıcıların görevlerini yerine getirirler. En büyük avantajları, küçük olmalarıdır. Bu sayede LCD, Plazma gibi televizyonlarla uyumlu olarak çalışabilirler. Televizyonun üzerindeki girişleri doğrudan bağlandığından yer kaybına sebebiyet vermezler.

Ayrıca, doğrudan bağlantı sayesinde, TV ile alıcı arasında kablo kullanım zorunluluğunu ortadan kaldırır. Yeni nesi uydu alıcıları olarak adlandırılan bu alıcılar, yüksek piyasa rekabet koşullarına sahiptir. Özellikle halka açık alanlarda duvara monte edilen televizyonlarda son derece kullanışlıdır. Uydu alıcısının kötü görüntü oluşturmasını engeller ve doğrudan televizyon bağlanırlar.

Mini Uydu Alıcısının Özellikleri Nelerdir?

Az önce de bahsettiğim gibi yoğun bir rekabetin yaşandığı segment’tir. Farklı markalar, her kesime hitap edecek şekilde farklı modeller üretiyorlar. Sınıf farkı olarak adlandırabileceğimiz bu değişiklikler kullanıcıların tercihlerine göre şekillenmiş durumda. HD ready, Full HD, Digital, SCART, USB, AV ve altın uç gibi değişik özelliklere sahip “mini uydu alıcısı” üretilmektedir.

Mini Uydu Alıcısı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Diğer tüm elektronik ekipmanlarda olduğu gibi mini uydu alıcısı alırken de göz önünden bulundurmanız gereken bir takım faktörler vardır.

  1. Güvenilir alışveriş mekanlarını tercih edin. İster inernet’ten ister doğrudan mağazalara gidip alış-veriş yapın güvendiğiniz ve bildiğiniz yerleri tercih edin. Özellikle internetten alışveriş yapıyorsanız, ürünün teslim süresine, teslimat şartlarına, kargo bilgisine ve kutu durumuna dikkat edin.

    Mini uydu alıcısı nedir?

  2. Alacağınız markanın bulunduğunuz ilde ya da bölgede servisinin olmasına dikkat edin.
  3. Mini Uydu alıcısı alırken garanti koşullarını göz önünde bulundurun. 2 yıl ve üzeri garantili cihazları seçin
  4. Mini Uydu Alıcısı ile ilgili önemli konulardan bir tanesi yazılım güncellemesinin yapılıp yapılamadığıdır. Eğer yapılabiliyorsa ne şekilde yapılıyor?
  5. Almak istediğiniz ürünün satış sayfası dışında ulaşabileceğiniz bir web sitesi var mı? Web sitesi nasıl hazırlanmış? Sormak istediğiniz temel soruların cevaplarını bulabiliyor musunuz? Eğer bulamıyorsanız forumlarda bilgi araştırmaktan helak olursunuz.
  6. Web sitesi üzerinden Yazılım ve Güncelleme desteği veriliyor mu? Her gün gelişme gösteren uydu teknolojilerinde cihazların yazılımlarının güncellenmesi gerekir.
  7. Teknik özellikler olarak bakıldığında farklı kriterlerin devreye girdiğini görüyoruz. Bu durumda en temel ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre hareket etmekte fayda var.
  • Mini Uydu Alıcısı ile Televizyon girişlerinin uyumlu olması
  • Kanal geçiş hızının çok yavaş olmaması
  • HD Ready ya da Full HD desteği. Full HD  özelliği olan cihazlarda bu özellikten yararlanmak için FULL HD yayın yapan kanalların olması gerekir. Dahası şifresiz olması gerekir.
  • Çocuk Kilidinin ve kanal kilitlerinin olması diğer önemli bir özelliktir.
  • Temel ihtiyaçlardan sonra daha gelişmiş kullanım için diğer özelliklere bakılabilir. DiSEcQ desteği, PVR (Personel Video Recorder) özelliği, Multimedya desteği (MP3, Video ve JPEG oynatabilme / Gösterebilme)

Mini Uydu Alıcısı Nedir? sorusuna bu cevapları verebilirim. Merak ettiğiniz başka konular varsa, iletişim bölümünden sorabilir ya da yazının altına yorum bırakabilirsiniz.

Benzer Konular:

Mert

Yorumlara bak

  • Bu cihazların çanak anteni normal çanak anten mi? Yoksa uydu çanak anteni mi?

    • Normal Çanak ve uydu çanak arasındaki ayrımı anlayamadım. Bu sistemler normal uydu alıcılarında; uydu yayınlarını almak için kullanılan uydu çanak anten sistemlerini kullanırlar.

  • Hani eskiden seyyar antenler vardı televizyon üstü koyup ara kabloyla bağlardık basit bişeydi. Bu uydu alıcılarını scarta taktıktan sonra yetiyor mu yoksa binadan ya da balkondan gelen çanak anten kablosunu bağlamak gerekiyor mu? Tek başına yayın yapmaz mı ben bunu merak ediyorum?

    • Mini Uydu Alıcıları için yine çanak anten, LNB gibi uydu ekipmanlarına ihtiyaç vardır. Tek başına yayınların alınmasını sağlamaz.

  • ben şunu merak ediyorum lütfen cevaplarmısınız bizim apartmanda uydu sisdemi var yani bolkonlarımızda çanak antenlerimiz yok apartman çatısından gelen ve her daireye 7. kattan zemin kata kadar gelebilen kaplolar var uydu yayıllarını seyredebiliyoruz fakat tek odalı şekilde solonumda uyduyu seyrederken bir başka odada seyredemiyorum bu yüzden bende mini uydu almak istiyorum aldıgımda tamam televizyonun arkasına takıp uydu kablosunu mini uyduya taktıgımda diyer ucunu nereye kakacam yoksa bolkona ayrı bir çanak antenmi almak zorunda kalacam bana cevap verirseniz çok sevinirim çünkü ne yapacagımı bilmiyorum saygılar

    • Merhaba Hatice hanım,

      Mini Uydu Alıcılarının işlev olarak normal uydu alıcılarından bir farkı yoktur. Normal uydu alıcıları ile arasındaki en önemli fark, boyutları ve sisteme bağlantı şeklidir. Dolayısı ile Çanak antenden gelen bir kabloya ihtiyacınız olacak. Apartman için kurulan merkezi uydu sistemlerinde switch yapısı bulunur. Bu switchlerden her daireye bir kablo indirilir. Aynı kabloyu splitter ile ayırıp farklı odalarda kullandığınızda Vertical / Horizontal yayınlarda sorun yaşarsınız. Bu nedenle yapılacak en pratik çözüm ilgili switchden ikinci bir kabloyu dairenize indirmektir.

  • Bu minik aletten bugun aldim sanijyorum canak antene gerek olmadan kullanilabilecek ama nerde. Satarken dipnot falan dusmeleri lazim bence..

    • Mini uydu alıcıları, normal uydu alıcıları gibi bir antene ihtiyaç duyarlar. Çanak antenden ya da dağıtıcıdan gelen kabloyu mini uydu alıcısına bağlamanız gerekir.

  • benim evde hd ready 32 '' vestel televizyonuma bu full hd mini uyduyu taktığımda ses var ama görüntü yok neden acaba

  • Merhaba,
    Taşındığım apartmanda, çatıda 2 tane çanak anten bulunmakta ve odada prize girecek şekilde uydu bağlantısı var. Yani kablo falan yok, sadece priz var. Bende de full hd tv var, acaba mini uydu alıcısını tek almam yeterli olacak mı? Bir de hd receiver alırsam hd yayın seyredebilirmiyim?
    Teşekkürler

  • Merhaba,ben almadan önce şunu sormak istiyorum bu alet için çanak anten gerekiyormu,eğer gerekiyorsa çanak antenin bozuk olması önemlimi değilmi?Lütfen bu soruma cevap verin ,teşekkürler.

  • Mustafa bu soru zaten cevaplandı;

    "Mini Uydu Alıcıları için yine çanak anten, LNB gibi uydu ekipmanlarına ihtiyaç vardır. Tek başına yayınların alınmasını sağlamaz."

    Kısaca denmek istenen nedir? Bu minilerin tek farkı diğer sistemlere göre boyut olarak az yer kaplamalarıdır Recevir yerine burada mini recevir olarak yapmışlar sadece;
    Başka bir artısı yoktur normal uydu sistemleri için neler gerekliydi :
    LNB
    Çanak Anten
    Recevir
    Kablo
    konnetörler;
    Mini uydu alıcı için neler gerekli ;LNB,Çanak Anten,,Kablo,konnetörler;[Dikkat sadece recevir yok ]

  • B u mini alıcıları eskiden kullandığımız,çatı antenlerine bağlayabilirmiyiz?teşekkürşler

  • Selam arkadaslar acilll yardim bekliyorum lutfe. Ben bu mini alicidan aödim tvye bagliyorum sinyal yok yaziyor nasil kurulacagini bilen biri varsa yardimci olursa coookkk memnun olurum

Son yazılar

Odaklı Trafik Affiliate Marketing Kursu İnceleme

Odaklı Trafik Affiliate Marketing Bugünkü yazımı Mert Eryiğit'in hazırlayıp satışa çıkardığı Odaklı Trafik Affiliate Marketing…

5 sene önce

Depresyona Son Kitabı

Depresyona Son Kitabı Genel olarak duygu ve düşüncelerin körelmesi olarak tanımlanan depresyonun en iyi ilacının…

5 sene önce

Kenzül Dua Kitabı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kenzül Dua Kitabı Kenzül Dua Kitabı yazarı Abdülkadir Çelik kitap hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için…

5 sene önce

Kenzül Dua Kitabı Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Kenzül Dua Kitabı PDF İşe Yarıyor mu? PDF olarak okuyucularına ulaştırılan Kenzül Dualar Kitabı gerçekten…

5 sene önce

Yataktaki Kraliçe Özet

Yataktaki Kraliçe Özeti Yataktaki kraliçe özeti okuduktan sonra, yataktaki kraliçe PDF kitabını ücretsiz indirmek için sayfanın…

8 sene önce

Tenis Sanatı

Tenis Sanatı E-kitabı Tenis sanatı e-kitabı yeni başlayanlar ve kendisini geliştirmek isteyenler için Halil Öztürk…

8 sene önce