Bir Sayfa Seçin

boy uzatma sporları

boy uzatma sporları gerçekten işe yarıyor mu? ya da sadece boy uzatıcı sporları yapmak yeterli midir? bu sorulara cevap aramak için bir araştırma yaptım ve ilginç sonuçlarla karşılaştım. Her şeysen önce aşağıda belirttiğim spor dalları ile uğraşanları gözünüzün önüne getirin. Gerçekten uzunlar değil mi? Şimdi bunun sebeplerine bakalım.

boy uzatma sporları – Yüzme

boy uzatma sporları yüzmeYüzme, boy uzatma sporları arasında en çok önerilen spor dalıdır. Boyun uzamasını uyarıcı bir etkisi olduğu bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Her şeyden önce; su, vücut üzerine etki eden yer çekim kuvvetini azaltır. Vücut üzerindeki yer çekim kuvvetinin azalması, doğal olarak omurlar üzerine binen basıncı azaltarak, omurga uzamasına izin verir. Aynı zamanda, eklem ve kıkırdaklar üzerindeki yükü hafifleterek esneklik kazanmalarını sağlar ve uzamaya yardımcı olur.

Yüzme, omurga deformasyonunu engelleyerek dik durmayı sağlar. Dik durmak, omurga boyunun normal seviyesine gelmesinde etkilidir. Bilindiği üzere yüzmenin de stilleri vardır. Boy uzamasının temel sebeplerinden biri yukarıya ve ileriye doğru savurma hareketidir. Yüzme stilleri içinde boy uzamasına en çok yardımı olan stiller;

  • Kelebek
  • Serbest yüzme stilleridir

Bu spor  sadece boyunuzu uzatmakla kalmayacak, aynı zamanda vücut kaslarınızın gelişimine de yardımcı olacaktır.

boy uzatma sporları – bisiklet

boy uzatma sporları bisikletBisiklet, bacak kaslarının gelişimi ve bacak kemiklerinin uzamasında etkilidir. Bisikletin selesini mümkün olduğunca yüksek pozisyonda ayarlayın. İlk başlarda bisikleti kullanırken zorlanabilirsiniz. Ancak zamanla alışacaksınız. Bu hareket bacak kemiklerinizin uzamasına ve dizleriniz üzerinde oluşan basıncın azalmasına yardımcı olacaktır.

boy uzatma sporları – Plaj Voleybolu

boy uzatma sporları plaj voleyboluÇoğu insan, voleybol oynayabilmek için uzun boylu olmak gerektiğini düşünür. Halbuki olaya tersten bakmak gerekir. Voleybol oynayanların boyu, voleybol oynadıkları için uzundur. Demek istediğim, voleybol boy uzatma sporları içinde önemli bir yere sahiptir. Voleybol oynarken yapacağınız küçük bir zıplama hareketi büyüme hormonunun salgılanmasını sağlayacaktır. Bu zıplama hareketi aynı zamanda, kollardaki, bacaklardaki, omurgadaki ve kıkırdaklardaki basıncı azaltarak boyun uzamasına yardımcı olmaktadır.

Yazımın başlığının “boy uzatma sporları – Plaj voleybolu” olması tesadüf değildir. Plaj voleybolunun boy uzatma etkisi, salon voleyboluna göre daha fazladır. Çünkü; Kemiklerin kalsiyumu ve fosforu emmesinde en önemli etken D vitaminidir. Ve bilinen en doğal D vitamin kaynağı güneştir.

Boy uzatma sporları ve egzersizleri

Şu ana kadar anlattığım konular, genelde herkesin tahmin ettiği ya da az çok duyduğu konulardı. Bunların yanında boy uzatma sporları olarak adlandırılan başka sporlar ve egzersizler de var. Internet’te bunlarla ilgili başka kaynaklar da bulabilirsiniz.

Ancak bunlarla ilgili bir egzersiz programı bulmanız oldukça zor. Ben size boy uzatma formülü kitabından bahsetmek istiyorum. Boy uzatma formülü kitabında, sadece bu sporların yeterli olmadığı açıkça ortaya çıkarılmış. Dünya
üzerindeki en uzun insan ırkları incelenmiş ve boylarının uzun olmasının sebebi anlatılmış. Boy uzamasını etkileyen tüm faktörler hakkında detaylı bilgi verilmiş. Aşağıda kitapta yer alan bir kaç konu başlığını görebilirsiniz. Kitap hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.

  • boy uzatma formuluBüyüme hormonu ve diğer hormonlar
  • Yeme alışkanlıkları (Büyüme hormonunun salgılanması için)
  • Uyku düzenleri
  • Haftalık boy uzatma egzersiz programları
  • Haftalık boy uzatma spor programları

boy uzatma sporlarının tam olarak nasıl yapılması gerektiğini ve  tekniklerini boy uzatma formülü kitabından öğrenmek için buraya tıklayın.

Benzer Konular: