Spektrum Analizör

Bu yazı  Specktrum Analizör hakkındaki ikinci yazım. İlkini “Spectrum Analyzer” olarak hazırlamış ve genel hatlarıyla “Spektrum Analizör” cihazının ne olduğundan ve uydu haberleşme sistemlerinde nasıl kullanıldığından bahsetmiştim. Bu kavram genel bir cihaz grubunu tarif etmekle birlikte farklı uygulamalar için üretilmiş, farklı özelliklerde bir çok spektrum analizör cihazı mevcuttur. Bugün spektrum analizörlerin hangi alanlarda kullanıldığından bahsedeceğim. Marka model ve fiyat bilgisi almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Spektrum Analizörün Kullanıldığı Alanlar

Yaptığınız işe ve uygulamalarınıza göre farklı özelliklere ihtiyaç duyarsınız, en basit örnek olarak sistem odasında sürekli olarak kullandığınız bir cihazın ağırlığı sizin için önemli olmayabilir. Ancak; spectrum analizör saha desteği verdiğiniz işinizin ayrılmaz bir parçasıysa ve sürekli yanınızda taşımanız gerekiyorsa bu sefer ağırlık sizin için önemli bir kriter olacaktır. Dolayısı ile sahadaki işlerinizi eksiksiz olarak yapmanızı sağlayacak özellikleri barındıran ve hafif olan bir cihaz size daha uygun olacaktır. Aynı şekilde spektrum analizörün çalıştığınız frekans aralığını desteklemesi gerekecektir. Bunun dışında kayıt özelliği, print özelliği, ekran fonksiyonlar vb. birçok araç sizin fiyat kalite ekseninde değerlendirip karar vermeniz gereken bir husus olarak ortada durmaktadır.

Yurtiçi ve Yurtdışı Spektrum analizör satan birçok sitede araştırma yaptım ve genel olarak aynı ifadelerin kullanıldığını gördüm. Bu araştırma sonucu spektrum analizör cihazlarının kullanım alanlarını  şu şekilde sıralayabilirim.

  • Saha ve Servis Hizmetleri için
  • Üretim ve Kontrol Amaçlı kullanım
  • Araştırma geliştime bölümleri için
  • EMF ve EMI Analizörleri

Spektrum Analizör Fiyatları

Spektrum Analizör (Spectrum Analzyer) özelliklerine ve markalarına göre çok geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Taşınabilir olması, çalışma frekansları, konnektör girişleri, ekran büyüklükleri, fonksiyonları fiyat üzerinde etkili olmaktadır. Bu konu ile ilgili çok geniş bir araştırma yaptığım için ihtiyacınız olan spektrum analizör özelliklerini ya da marka/model bilgilerini bana iletebilirseniz, size fiyat ve firma ismi önerebilirim.

Spektrum Analizör fiyat ve firma bilgisi  için “iletişim” sayfasını kullanabileceğiniz gibi bana info@uyduhaberlesme.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

Aşağıda el terminali olarak kullanılan ve kontrol amaçlı olarak kullanıla 2 farklı sprektrum analizör çeşidine ait örnekleri görebilirsiniz.

El tipi Spektrum Analizör

Kontrol amaçlı spektrum analizör

Benzer Konular:

Mert

Yorumlara bak

  • Sayin yetkili

    Spectrum analyzer kiralamak istiyorum. Bu konuda nereden yardım alabilirim. Kimler kiralama yapar fiyatlar nedir. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

    Saygılarımla

    Atıf

  • Merhaba ben karasal radyo ve tv yayını yapıyorum. ve link yayını yapıyorum. almak istediğim cihazdan beklediğim özellik yayınımın ses veya görüntüsünü link çıkışında çatı da yada yayın yaptığım tepe de kontrol etmek istiyorum bir parazit varsa bunun sebebini öğrenebileceğim bir cihaz olmasını istiyorum

    • Merhaba Savaş Bey,
      Pazartesi günü konu hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacağız. Bu arada Spectrum Analyzer ile ilgili talebiniz için info@uyduhaberlesme.com mail adresine, iletişim bilgilerinizi (Telefon, firma adı vb.) gönderebilirseniz daha hızlı netice alabiliriz.

      Saygılarımla,

  • Merhaba Cenk Bey;
    Ben bir kablo imalathanesinde kalite kontrol sorumlusu olarak çalışmaktayım. Bizde koaksiyel kablolarda empedans ölçümü yapmak için Spectrum Analyzer mevcut. Ancak kullanımı hakkında hiç bir bilgim yok ve internette yaptığım araştırmalarda da bir sonuç elde edemedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    İyi günler dilerim.

    • Merhaba Arif Bey;

      Spectrum analzyer ile koaksiyel kablo empedans ölçümü ve buna benzer bir kaç ölçün tekniği ile ilgili olarak hazırlanmış dosyaya buradan ulaşabilirsiniz. Umarım döküman işinize yarar.
      Saygılarımla,

  • Teşekkürler Cenk Bey, sanırım aradığım şey bu dosyanın içinde var çeviri işlemini tamamladıktan sonra sanırım sonuca ulaşabilicem. İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim iyi günler.

  • Selamlar Cenk bey.

    Elimde test amacıyla üretilmiş 3 adet mini analog Audio-Video vericisi var. 100mw (0.1watt) çıkış gücünde ve 910MHz frekansındadır. Bunların tam olarak çıkış gücünü ve çıkış frekansını ögrenmem gerekiyor.

    Ücret karşılığı bu testleri nerede yaptırabilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Saygılarımla.
    Adnan.

  • Adnan Bey mail atma şansınız olursa yardımcı olmak isterim.

    İyi günler dilerim

    Ahmet bey mailinizi bana iletin. Ben Erdinç beye ileteceğim sonrasında siz kendi aranızda yazışarak kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.

    Saygılarımla,

Paylaş
Tarafından
Mert
Etiketler: spektrum analizör

Son yazılar

Odaklı Trafik Affiliate Marketing Kursu İnceleme

Odaklı Trafik Affiliate Marketing Bugünkü yazımı Mert Eryiğit'in hazırlayıp satışa çıkardığı Odaklı Trafik Affiliate Marketing…

5 sene önce

Depresyona Son Kitabı

Depresyona Son Kitabı Genel olarak duygu ve düşüncelerin körelmesi olarak tanımlanan depresyonun en iyi ilacının…

5 sene önce

Kenzül Dua Kitabı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kenzül Dua Kitabı Kenzül Dua Kitabı yazarı Abdülkadir Çelik kitap hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için…

5 sene önce

Kenzül Dua Kitabı Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Kenzül Dua Kitabı PDF İşe Yarıyor mu? PDF olarak okuyucularına ulaştırılan Kenzül Dualar Kitabı gerçekten…

5 sene önce

Yataktaki Kraliçe Özet

Yataktaki Kraliçe Özeti Yataktaki kraliçe özeti okuduktan sonra, yataktaki kraliçe PDF kitabını ücretsiz indirmek için sayfanın…

8 sene önce

Tenis Sanatı

Tenis Sanatı E-kitabı Tenis sanatı e-kitabı yeni başlayanlar ve kendisini geliştirmek isteyenler için Halil Öztürk…

8 sene önce